captain-odds-18-plus
captain-odds-18-plus
Amsterdammers kunnen verloren seizoen van kleur voorzien met Europees succes
14 maart 2024
21:00
Conference league beker

Ajax speelde vorige week knap gelijk tegen Aston Villa, maar verloor het momentum weer door een gelijkspel tegen Fortuna Sittard. Tegenstander Aston Villa kreeg echter billenkoek van Tottenham Hotspur in de Premier League en zou de Europa Conference League weleens links kunnen laten liggen.

Weet Ajax verloren seizoen kleur te geven door winst op Aston Villa?

Engelse clubs en Europese toernooien – de Champions League daargelaten – zijn van oudsher al geen hele gelukkige combinatie. De eigen Premier League wordt onder clubs, media en supporters hoger aangeslagen dan de Europa League en de Europa Conference League.

 

Juist dat gegeven moet Ajax hoop geven op een goede afloop van het tweeluik met Aston Villa. De Engelsen speelden vorige week in de Johan Cruijff Arena al niet op volle oorlogssterkte en al helemaal niet met ambitie om koste wat het kost te winnen. De reden daarvoor was de Premier League-kraker tegen Tottenham Hotspur. Aston Villa kan dit seizoen voor het eerst in de clubgeschiedenis Champions League voetbal afdwingen, maar dan moet het de Spurs wel achter zich weten te houden.

 

Die wedstrijd is inmiddels gespeeld en eindigde in een pijnlijke 0-4 overwinning voor de club uit Londen. Aston Villa gaat de komende maanden alle zeilen bij moeten zetten om dat Champions League ticket daadwerkelijk in de wacht te slepen.

Jacks bonus

Jacks.nl

Welkomstbonus €60 Free Bet

4.5

4.5
4.5/5

Aston Villa heeft focus op de Premier League

Dat zou kunnen betekenen dat manager Unai Emery zijn focus wat meer gaat leggen op de Premier League en de wedstrijden in de Europa Conference League wat minder belangrijk vindt. Dat de belangrijke spelers bijvoorbeeld aanstaande wedstrijd tegen Ajax niet allemaal aan de aftrap staan. Sportief en financieel is kwalificatie voor de Champions League immers voor een club als Aston Villa vele malen belangrijker dan een ronde verder komen of zelfs het winnen van de Conference League.

 

Het is aan Ajax om daarvan te profiteren. De Amsterdammers speelden in de heenwedstrijd misschien wel het beste voetbal van het seizoen. Met Ahmetcan Kaplan als derde centrale verdediger in de achterhoede heeft Ajax meer controle en defensieve zekerheid in de laatste wedstrijden. De jonge Turk moest al twee keer terugkomen van een zware blessure en staat nu symbool voor wat de wederopstanding van Ajax moet worden.

 

De Amsterdammers hebben Europees succes nodig om een rampzalig seizoen toch nog op een positieve noot af te sluiten. In de Eredivisie dreigt na het gelijke spel tegen Fortuna Sittard ook Europa League voetbal voor volgend seizoen uit beeld te verdwijnen. De Amsterdammers moeten zelfs nog uitkijken dat ze niet door NEC tot play-off voetbal veroordeeld worden.

 

Winst van de Europa Conference League betekent automatisch kwalificatie voor de Europa League van volgend jaar en dat is, hoe opmerkelijk dat ook is, de kortste weg voor Ajax naar Europees voetbal. Zo ver is het echter nog lang niet. Ajax moet eerst met een resultaat zien terug te komen uit Birmingham. Dat kan, gezien de wedstrijd tegen Fortuna, nog een bijzonder lastige opgave worden.

Mijn tips voor deze wedstrijd

Dagelijks doe ik research naar de beste odds en wedtips en ook voor deze wedstrijd heb ik een aantal tips met heerlijke value gevonden. 

Jacks bonus

Ajax scoort 1e doelpunt

*Odds op moment van research
Jacks bonus

Draw no bet 1e helft: Ajax

*Odds op moment van research
Jacks bonus

Ajax bereikt volgende ronde

*Odds op moment van research

top 5 free bets

LeoVegas
LeoVegas

€50 free bet

Unibet
Unibet

€50 free bet

Circus
Circus

€250 free bet

Bet365
Bet365

Top free bet

Jacks
Jacks

€60 free bet

meer previews

captain-odds-logo

Wat is jouw leeftijd?

Help ons bij het verantwoordelijk tonen van informatie over wedden op voetbal en selecteer hieronder eerst je leeftijd.

Het uitschakelen van de checkbox weigert je toegang tot deze website. De gekozen leeftijd dient naar waarheid te zijn ingevuld. Je bevestigt bewust te zijn van de risico’s bij deelname aan kansspelen en dat u momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.