captain-odds-18-plus
captain-odds-18-plus

Wedstrategie

Laatste update: 23 mei 2024

Een goede wedstrategie

Wanneer je geregeld weddenschappen speelt, dan adviseren we een goede wedstrategie op te stellen. Het vinden en opstellen van een goede wedstrategie kan lastig zijn en hetzelfde geldt voor het selecteren van de juiste weddenschappen.

 

Uit cijfers van bookmakers blijkt dat (maar) 2% van de spelers die geregeld weddenschappen plaatsen op de lange termijn succesvol zijn. De informatie op deze pagina gaat je niet direct rijk maken, al ben je na het lezen wel goed op de hoogte van alle ins- en outs met betrekking tot weddenschappen en kun je goed voorbereid aan de slag.

Waarom een wedstrategie?

Zoals je waarschijnlijk al hebt ontdekt zijn bookmakers de organisaties waar je kunt wedden op de uitslag van een wedstrijd, toernooi of gebeurtenis. Je plaatst er je weddenschap. Deze bookmaker heeft een belangrijk doel, en dat is winst maken. Bij alle weddenschappen die zij beschikbaar stellen wordt een winstmarge van 2% tot wel 15% gehanteerd.

 

Wanneer je op lange termijn succesvol wil zijn met weddenschappen, dan zijn er een aantal aspecten erg belangrijk. Je dient namelijk beter in te schatten wat de uitslag wordt van een weddenschap, zal op zoek moeten gaan naar fouten van de bookmaker én de winstmarge van de bookmaker zal verslagen moeten worden. 

Wedstrategie - bankroll management

Op het moment dat je de hier boven genoemde aspecten goed beheerst en serieus aan de slag wil gaan met sportweddenschappen dan is bankroll management erg belangrijk. Bankroll management zorgt ervoor dat je zorgvuldig de inzet van je weddenschappen bepaalt en een aantal verliezen achter elkaar kunt opvangen. 

 

Het begint met het bepalen van je budget of bankroll – het totale bedrag wat je kunt missen of wil investeren om in te zetten op weddenschappen. Aan de hand van dit bedrag maak je een plan en zal de inzet per weddenschap worden bepaald. De inzet op een weddenschap zal iedere keer een percentage van je bankroll zijn.

 

Om risico’s te beperken en groei van je bankroll te stimuleren wordt aangeraden om bij elke weddenschap tussen de 0,2% en 2% van je bankroll in te zetten. Als we fictief werken met een bankroll van 1000 Euro dan betekent dit dat je per weddenschap tussen de 2 en 20 Euro inzet. De uiteindelijke inzet wordt vermeld in units, waarbij 1 unit 0,2% van je bankroll is en 10 units 2%.

 

Twee aspecten bepalen hoeveel units je per weddenschap inzet. Op het moment dat je vindt of ontdekt dat een bookmaker een fout heeft gemaakt bij het bepalen van de odd voor een specifieke weddenschap, dan zet je meer units is dan wanneer de odd een logische waarde heeft.

 

Daarnaast speelt de hoogte van de odds een rol; hoe hoger de odds hoe meer risico je loopt en hoe minder units je dient in te zetten. Het kan soms verleidelijk zijn om meer units in te zetten op het moment dat je een hoger bedrag kunt winnen, al is het beheersen van de inzet essentieel voor het succes van de wedstrategie.

 

Het inzetten van bankroll management zal in het begin wennen zijn en aankomen op discipline, al zal het toevoegen van een goede bankroll management de mogelijkheid om succesvolle weddenschappen verhogen.

Wedtips van betting experts

De betting experts bij Captain Odds hebben jaren lange ervaring op het gebied van weddenschappen en delen de opgedane kennis en kunde graag. Op het moment dat je hulp nodig hebt bij het maken van een goede wedstrategie, neem dan contact op. We helpen je graag verder!

 

Naast de hulp die we kunnen bieden bij het opstellen van een goede wedstrategie, doen de betting experts bij Captain Odds dagelijks research naar de meest interessante odds en weddenschappen en de meest interessante weddenschappen in de vorm van wedtips worden gedeeld via social media. 

Wedtips via Telegram

Om in contact te komen met de community gebruiken we onder andere Telegram. Via Telegram is het makkelijk om veel mensen tegelijk te bereiken en daarmee voor ons de ideale manier om leden te voorzien van relevante informatie, voetbal voorspellingen en wedtips.

 

De betting experts bij Captain Odds doen dagelijks research naar alle beschikbare weddenschappen en speuren naar de beste odds met hoge value. Op het moment dat er een goede weddenschap wordt gevonden, dan wordt deze via Telegram gedeeld.

Wedtips via Discord

Naast Telegram maken we ook gebruik van Discord. Discord is een opkomende community app waarmee we niet alleen tips in één kanaal kunnen delen, maar ook veel relevante content kwijt kunnen war zal bijdragen een het succes van je weddenschappen. 

 

Binnen Discord hebben we een server beschikbaar. Dit is een grote online omgeving waarin verschillende channels zijn opgezet. Denk bijvoorbeeld aan een channel voor voorbeschouwingen, wedstrategieën, bookmakers of wedtips. 

Wanneer je geregeld weddenschappen speelt, dan adviseren we een goede wedstrategie op te stellen!

wedstrategie

Wanneer je op lange termijn winst wil maken met het spelen van weddenschappen, dan is een goede wedstrategie essentieel.

Veel voorkomende termen van A tot Z

Naast een goede wedstrategie en uitgewerkt bankroll management is het goed om te weten wat alle begrippen en termen binnen het landschap betekenen. Om je op weg te helpen hebben we de meest voorkomende termen in onderstaand overzicht geplaatst.

 

Accumulator – ook wel acca genoemd. Hierbij worden meerdere voorspellingen gebundeld in een bet. Het wordt ook vaak een combi- of multiple bet benoemd.

 

(Asian) Handicap – een optie om wedstrijden met ongelijke partijen interessanter te maken. Een sterkere ploeg kun je hiermee met een achterstand laten begonnen en wanneer zij met 2 doelpunten verschil winnen, dan is de bet goed en ontvang je het bedrag van de weddenschap.

 

Banker – Ben je ervan overtuigd dat een weddenschap niet fout kan gaan, dan noem je dat een banker. In de beleving van de speler die de weddenschap plaatst is het onmogelijk dat deze niet succesvol wordt afgesloten.

 

Bankroll – dit is het totale budget van je bankroll welke je beschikbaar stelt om weddenschappen mee te plaatsen.

 

Bet – Een Engelse term voor het inzetten van een weddenschap is ook wel bet. Bij een bet zet je een bedrag in met als doel om een hoger bedrag terug te winnen.

 

BTTS – both team to score, oftwel beide teams scoren in de wedstrijd.

 

Bookmaker – ook wel wedkantoor genoemd in Nederland, de partij waar je besluit je weddenschappen te plaatsen.

 

Bookmaker bonus – Veel online bookmakers bieden promoties voor zowel nieuwe als bestaande spelers. Zo krijgen je een mooie welkomstbonus of bookmaker bonus als je je aanmeldt bij een bookmaker.

 

Cashout – Wanneer je tijdens een weddenschap niet helemaal zeker bent van een winst, dan bieden veel bookmakers de optie om tussentijds uit te betalen. Ook wel cashout genoemd.

 

Correct score – Veel bookmakers bieden een optie om de exacte uitslag van een wedstrijd te voorspellen. Ben jij ervan overtuigd dat een wedstijd bijvoorbeeld 3-0 wordt, dan kun je daar tegen een hoge(re) odd op inzetten.

 

Deposit – Om een weddenschap te kunnen plaatsen dien je eerst geld te storten bij een bookmaker, dit wordt ook wel een deposit genoemd.

 

Double chance – Hiermee krijg je een dubbele kans om de uitslag van een weddenschap goed te voorspellen. Je zet bijvoorbeeld in op een winst of gelijkspel van een specifiek team.

 

Draw no bet – hierbij wordt aangegeven welke ploeg de wedstrijd wint. Wanneer het een gelijkspel wordt krijg je je inleg terug.

Free Bets – Naar het Nederlands vertaald betekent dit gratis weddenschap. Veel bookmakers bieden bookmaker free bets voor nieuwe of bestaande spelers in deze aan zich te binden.

 

Fun bet – Wanneer spelers een klein budgetje over hebben om te spelen, dan zetten zij dit weleens in al funbet met een hoge quotering. Hiermee loopt je minimale risico en kun je een leuk bedrag winnen.

 

Handicap – Wanneer je verwacht dat een ploeg met grote voorsprong wint in doelpunten, dan kun je dat team de wedstrijd laten starten met een handicap. De odd die je krijgt voor de weddenschap is hiermee een stuk hoger dan een ‘normale’ winst van het team. Een handicap kan ook ingezet worden op kaarten of corners.

 

Marge – Een bookmaker hanteert marge in het samenstellen van de weddenschappen, zodat zij ongeacht de uitkomst van de weddenschappen die spelers plaatsen winst maken. De marge die zij hanteren varieert tussen de 2 en 15%.

 

Odds – Dit is de waarde van een weddenschap en deze waarde wordt gebruikt om de mogelijke winst van een weddenschap te bepalen. Odds worden ook wel quoteringen of quotes genoemd.

 

Odds vergelijken – Veel bookmakers hanteren een eigen manier van odds bepalen en hierdoor kan de hoogte van de odd op een specifieke weddenschap verschillen. Odds vergelijken geeft interessante inzichten en kan je rendement op lange termijn verhogen.

 

Profit – Op het moment dat je een weddenschap plaats en deze goed afsluit, dan is het bedrag wat je wint exclusief je inzet de uiteindelijk profit op de weddenschap.

 

Promoties – Een bookmaker zal er veel aan doen om nieuwe en bestaande spelers aan zich te binden. Zij bedenken acties of promoties, zoals het geven van free bets of een verhoogde odd op een specifieke weddenschap om spelers tevreden te houden.

 

Punter – Een speler die zichzelf onder controle heeft en consistent wed volgens zijn wedstrategie wordt ook wel een punter genoemd. Zij hebben een strategie ontwikkeld om op lange termijn winst te maken en houden zich hier strikt aan.

Quoteringen – De waarde van een weddenschap wordt ook wel quotering genoemd, al wordt de term odds veel vaker gebruikt.

 

ROI – Wanneer je geregeld weddenschappen plaatst is het verstandig om geregeld je ROI uit te rekenen. De afkorting staat voor ‘return on investment’ en geeft het rendement weer op de investering die je hebt gedaan. Het wordt vaak gebruikt om na te gaan of je wedstrategie succesvol is. 

 

Stake – Vertaald vanuit het Engels betekent dit inzet. Het geeft de waarde weer van het bedrag dat je inzet op een weddenschap.

 

Systeemweddenschap – middels deze optie worden verschillende weddenschappen gecombineerd, er kan gewonnen worden zonder alle wedstrijden goed te hebben.

 

Unit – Dit is een gedeelte van je bankroll waarmee weddenschappen worden geplaatst. Aan de hand van de winkans of het risico bepaal je hoeveel units je inzet op de weddenschap. Meer informatie over dit onderwerp in de hierboven vermelde informatie over een wedstrategie. 

 

Value – bookmakers zitten er soms ook naast, of voor je gevoel is een odd gewoon te hoog en besluit je hierop in te zetten. De waarde van de eventuele uitbetaling is hierdoor hoger dan van tevoren wordt verwacht.

 

VOID – Wanneer een weddenschap VOID is, dan is deze door de bookmaker ongeldig verklaard. Dit kan voorkomen wanneer een speler waarop je een weddenschap hebt geplaatst niet in de basis start of wanneer een wedstrijd wordt gestaakt en niet binnen de gestelde termijn wordt uitgespeeld.

 

Wagering requirements – wanneer je gebruik maakt van een welkomstbonus bij een nieuwe bookmaker dien je vaak je eerste storting een aantal keer rond te spelen. Dit zijn de wagering requirements.

 

Wedstrategie – Een wedstrategie is simpelweg een plan wat de mogelijkheid op succesvolle weddenschappen verhoogd en het geeft houvast tijdens het spelen. Lees het geregeld terug en wijk niet af van de strategie. 

 

Welkomstbonus – Het aanbod bookmakers is ontzettend groot, dit betekent ook dat veel bookmakers bonussen en promoties aanbieden, waaronder een bookmaker bonus. Veel bookmakers geven ook geregeld, bijvoorbeeld 1x per week, gratis weddenschappen weg.

 

Withdrawal – Naar het Nederlands vertaald betekent dit opname. Met deze optie kun je je gewonnen geld laten uitbetalen, zodat de bookmaker dit op je rekening stort.

Conclusie wedstrategie

Wanneer je geregeld weddenschappen plaatst, ga dan aan de slag met een wedstrategie. Een goede wedstrategie zal helpen bij het selecteren van de juiste weddenschappen, ervoor zorgen dat je de juiste hoeveelheid inzet op een weddenschap (units) en kan de kans op succesvolle weddenschappen verhogen. Een wedstrategie kost tijd en het zal in het begin aankomen op discipline, al kan het volgen van een wedstrategie de mogelijkheid op succes bij wedden op voetbal verhogen. 

Captain Odds social media

Dagelijks doen we bij Captain Odds research naar de leukste sportwedstrijden en de beste weddenschappen. Wil je op de hoogte blijven van al onze updates? Volg ons dan via de volgende buttons of de icoontjes onderaan de pagina → FacebookTwitterInstagram

top 5

bonussen

Betnation
Betnation

€30 free bet

ComeOn
ComeOn

€50 free bet

BetMGM
BetMGM

€50 free bet

Unibet
Unibet

€50 free bet

Circus
Circus

€250 free bet

top 5

bookmakers

4,8 rating
Welkomstbonus €50
4,5 rating
Welkomstbonus €30
5,0 rating
Welkomstbonus €50
5,0 rating
Welkomstbonus €50
4,8 rating
Hoge welkomstbonus
captain-odds-logo

Wat is jouw leeftijd?

Help ons bij het verantwoordelijk tonen van informatie over wedden op voetbal en selecteer hieronder eerst je leeftijd.

Het uitschakelen van de checkbox weigert je toegang tot deze website. De gekozen leeftijd dient naar waarheid te zijn ingevuld. Je bevestigt bewust te zijn van de risico’s bij deelname aan kansspelen en dat u momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.