captain-odds-18-plus
captain-odds-18-plus

Bookmakers

Alles over bookmakers Nederand

13/05/2021

.

Laatste update: 03/05/2024

De term bookmaker zal je vast en zeker bekend voorkomen. Maar wat is een bookmaker nou precies, welke soorten zijn er en hoe gaan ze te werk? Alle informatie over bookmakers Nederland vind je op deze pagina.

 

Laten we beginnen bij het begin. Een bookmaker is een organisatie die het mogelijk maakt om te wedden op sportwedstrijden, toernooien of andere gebeurtenissen. Het is de organisatie waar je de weddenschap plaatst, inleg in ontvangst neemt en uiteindelijk uitbetaald en de bookmaker bepaalt uiteindelijk de waarde van de weddenschap.

 

De waarde wordt uiteraard bepaald voordat je de weddenschap plaatst, zodat je weet wat je mogelijke winstbedrag is.

Hoe werken bookmakers Nederland?

Een bookmaker is bij elke weddenschap die zij aanbieden op zoek naar het veiligstellen van winst. Het belangrijkste doel van een bookmaker is namelijk winst maken, aan de kunst van de spelers om te ‘winnen’ van de bookmaker. Bij iedere wedstrijd probeert de bookmaker winst veilig te stellen door op beide ploegen evenveel weddenschappen afgesloten te krijgen.

 

Bij weddenschappen met gelijkwaardige ploegen gaat dit vrij gemakkelijk, al ligt dat wat anders bij wedstrijden met een groot verschil. Hierbij proberen zij een balans te vinden tussen de winkans en het uiteindelijk uit te keren bedrag. Een vergelijkbaar principe wordt bij verzekeraars gehanteerd, zij dienen ook een afweging te maken bij risico op schades.

Hoe start je met wedden bij bookmakers Nederland?

Wanneer je wil gaan starten met het spelen van online sportweddenschappen dan dien je je aan te melden bij een bookmaker. Bij Captain Odds zijn alle bookmakers Nederland grondig getest. Wanneer je een keuze hebt gemaakt, dien je je aan te melden als nieuwe bezoeker.

 

De aanmelding gaat over het algemeen vrij soepel, je geeft de persoonlijke gegevens op en vervolgens dien je je account per email en bank te verifiëren. Heb je dit proces afgerond, dan is het tijd om je eerste storting te plaatsen. Maak hierbij gebruik van een beste bookmaker bonus, deze worden door zo goed als alle aanbieders aangeboden, vaak krijg je dan een extra bedrag op de account om mee te spelen.

 

Heb je de aanmelding voltooid en je eerste storting gedaan, dan kun je een geschikte weddenschap gaan zoeken en je eerste weddenschap gaan plaatsen. Mocht je er niet uitkomen, dan helpt Captain Odds je graag verder.

Verschillende weddenschappen

Sinds de komst van het internet en het ontstaan van bookmakers Nederland is het aanbod aan verschillende weddenschappen ontzettend hard gegroeid. Waar je in het verleden alleen een weddenschap kan plaatsen voordat de wedstrijd startte en bijvoorbeeld alleen op winst, gelijkspel of verlies, kun je momenteel op veel meer opties inzetten.

 

Daarnaast is het sinds het ontstaan van de online bookmaker ook mogelijk om live in te zetten op wedstrijden. Waar je meer wil weten over live wedden en de verschillende weddenschappen, dan kun je via de bookmakers Nederland pagina een bookmaker selecteren en onderzoeken welke opties er allemaal zijn tegenwoordig.

Bookmakers Nederland

Er zijn twee bookmakers Nederland met een oorsprong in Nederland, namelijk TOTO en BetCity. TOTO bestaat al sinds 1956 en BetCity is in 2021 opgericht nadat de nieuwe gokwetgeving in het leven in geroepen. 

TOTO

TOTO is ontstaan in 1956 toen de KNVB besloot om een voetbalpool te organiseren voor leden waarbij je kon gokken op de bovenste twee divisies in Nederland. Vervolgens heeft de KNVB afstand moeten doen en is TOTO als De Nationale Sportotalisator verder gegaan, momenteel ook wel bekend als de Nederlandse Loterij.

 

Het boegbeeld van TOTO is Koning TOTO. De invulling van Koning TOTO wordt standaard gedaan door een bekende naam uit de voetbalwereld. Royston Drenthe, Sjaak Swart, Maradonnie, Andy van der Meijde hebben de rol reeds ingevuld en momenteel rondom het EK 2020 is Wesley Sneijder het boegbeeld.

BetCity

BetCity is opgericht in 2021 nadat duidelijk werd dat zij een licentie kregen om als bookmaker de Nederlandse markt te mogen betreden. Per 1 oktober 2021 is een nieuwe gokwetgeving actief geworden in Nederland en BetCity is één van de gelukkige partijen die legaal sportweddenschappen mag aanbieden sinds die tijd.

 

Bij de lancering van de bookmaker BetCity werd bekend dat niemand minder dan Andy van der Meijde een ‘transfertje’ heeft gemaakt en als ambassadeur van het bedrijf aan de slag is gegaan. Hij zal als boegbeeld naar buiten treden en bijdragen aan de promotie en groei van de online bookmaker.

 

Buitenlandse bookmakers

De oorsprong van bookmakers ligt in Groot-Brittannië. Harry Ogden was de eerste persoon die zich al bookmaker registreerde. Zijn vestiging was nabij een renbaan en in korte tijd wisten veel mensen de bookmaker te vinden voor het plaatsen van weddenschappen op paardensport.

 

Het gevolg hiervan was dat er meer bookmakers ontstonden en het aanbod uiteindelijk werd uitgebreid naar andere sporten. Uiteindelijk is dit uitgegroeid over de gehele wereld en zijn er grote bookmakers ontstaan die wereldwijd actief zijn.

 

De grootste en meest bekende bookmakers zijn onder andere Unibet, Bwin, 888 Sports, Bet365 en Betfair. Op deze pagina vind je alle bookmakers met een licentie voor de Nederlandse markt. 

Alle bookmakers Nederland met een licentie voor de Nederlandse markt zijn bij Captain Odds beschikbaar. 

bookmakers nederland

Alle bookmakers Nederland met een licentie voor de Nederlandse markt zijn bij Captain Odds beschikbaar. 

Bookmakers Nederland vergelijken

Het aanbod aan online bookmakers Nederland is de laatste jaren hard gegroeid, mede door de komst van het internet en alle digitale mogelijkheden. De meest bekende bookmakers ken je wel, echter zijn er veel nieuwe spelers op de markt gekomen welke erg interessant kunnen zijn.

 

Elke speler heeft zijn eigen voorkeuren, bijvoorbeeld het spelen van hoge odds, een snelle mobiele website of app of het aanbod aan bonussen. Bookmakers Nederland vergelijken is net als voetbal odds vergelijken erg verstandig, zodat je de bookmaker vindt die aansluit bij jouw wensen.

Hoogte van odds

Elke bookmaker heeft zijn eigen manier of systeem om odds vast te stellen. De bookmaker maakt een risicoanalyse en op basis van de kans (of het risico) dat een weddenschap goed gaat, wordt de odd bepaald. Gezien elke bookmaker zijn eigen manier of systeem heeft om de odd te bepalen, is bookmakers vergelijken aan te raden zodat je de hoogste odd voor je weddenschap vindt. Het spelen van de hoogste odds kan uiteindelijk het verschil zijn tussen winstgevend zijn of niet.

Bookmaker bonus

Gezien het landschap aan online bookmakers ontzettend groot is geworden, doen aanbieders er alles aan om nieuwe en bestaande spelers aan zich te binden. Dit doen zijn middels een bookmaker bonus. Denk hierbij aan een interessante welkomstbonus voor nieuwe spelers, waarbij je eerste storting wordt verdubbeld. Daarnaast bieden veel bookmakers Nederland free bets aan voor bestaande spelers, waarmee je kosteloos een weddenschap kunt plaatsen.

 

Ook dit is een belangrijk onderdeel bij bookmakers Nederland vergelijken, elke bookmakers heeft namelijk zijn eigen manier om bonussen aan te bieden. Check dus geregeld de promotie pagina van een bookmaker en pak die bonussen!

Bookmakers Nederland betaalmethodes

Een belangrijk onderdeel bij het kiezen van de juiste bookmakers zijn de verschillende betaalmethodes die een bookmaker biedt. De meest voorkomende betaalmethode die in Nederland wordt gebruikt is iDeal. Het is een Nederlandse aanbieder, erg betrouwbaar en een storting is binnen enkele minuten afgerond.

 

De online bookmakers welke op dit platform worden aangeboden zijn grondig getest en allen hebben de mogelijkheid om middels iDeal een storting te plaatsen

Voetbal wedden bij een bookmaker

Bookmakers Nederland bieden veel verschillende sporten aan waarop je kunt wedden. Je kunt hierbij denken aan tennis, basketbal en darten. Al bezoeken de meeste spelers een bookmaker voor wedden op voetbal. Voetbal is wereldwijd de bekendste sport en bookmakers bieden oneindig veel weddenschappen die je kunt plaatsen op voetbal.

Live voetbal wedden

Na de komst van het internet is het aantal ‘online’ bookmakers ontzettend hard gegroeid. Waar je voor de komst van het internet je weddenschap alleen bij een wedkantoor of sigarenboer kon plaatsen is dat sinds de komst van het internet ook online mogelijk.

 

Het online spelen van weddenschappen is ontzettend simpel en werkt erg snel en handig. Binnen enkele seconden heb je een weddenschap geplaatst. Een leuke uitbreiding in het aanbod is vervolgens live wedden geworden, waarbij bookmakers Nederland je de mogelijkheid bieden om een weddenschap te plaatsen nadat een wedstrijd is begonnen.

Voetbal voorspellingen

De voetbal voorspellingen die gedeeld worden bij Captain Odds bevatten informatie over wedstrijden uit verschillende competities. Uiteraard is wedden op Eredivisie wedstrijden erg leuk, echter vinden de meest interessante wedstrijden buiten Nederland plaats.

 

Denk bijvoorbeeld aan wedtips voor de Serie A, Premier League, Primera Division of andere grote Europese competities. Zo goed als alle grote internationale competities worden meegenomen.

 

Daarnaast wordt ook de nodige aandacht gegeven aan wedden op Champions League wedstrijden en grote internationale toernooien zoals het Europees- of Wereld Kampioenschap.

Beschikbare bookmaker Nederland

Het landschap aan bookmakers is ontzettend hard gegroeid en helaas zijn er spelers op de markt die zich niet aan de regels houden of geen licentie hebben voor de Nederlandse markt. Alle bij Captain Odds beschikbare bookmakers Nederland zijn grondig getest en hebben een licentie voor de Nederlandse markt. Bij deze online bookmakers kun je zonder risico je weddenschap plaatsen. Om het compleet te maken hebben we inzichtelijk gemaakt welke free bets de bookmakers Nederland beschikbaar hebben.

Bookmakers overzicht

Jacks Sports

Een meer dan leuke toevoeging aan het bookmakers aanbod is Jacks Sports. De organisatie achter het sportsbook is in Nederland vooral bekend geworden onder de naam Jack’s Casino waar je al jarenlang terecht kunt voor slotmachines. Sinds de komst van de nieuwe gokwetgeving in 2021 heeft de aanbieder ook een licentie verkregen voor online aanbod en een sportsbook opgericht.

 

Bet365
Bet365 is een toonaangevende aanbieder binnen de wereld van online bookmakers. Het Britse bedrijf is in 2000 opgericht en uitgegroeid tot één van de grootste en bekendste bookmakers van de wereld. Naast dat het een goede bookmaker is biedt Bet365 ook online casinospellen, poker en bingo. Sinds 1 oktober 2021 beschikt het bedrijf over een licentie voor de Nederlandse markt en kunnen spelers legaal gebruik maken van de bookmaker.

 

Unibet
Als we kijken naar Unibet, dan kunnen we wel concluderen dat zij één van de grootste en bekendste bookmakers van de wereld zijn. De bookmaker is opgericht in 1997 en kreeg in 1998 een licentie voor de Engelse markt. Het begon met weddenschappen aanbieden via de telefoon en groeide sinds de opkomst van het internet snel uit tot een wereldwijde speler.

 

Zoals bij de meeste grote bookmakers is het bonus aanbod bij Unibet goed op orde. Als nieuwe speler dien je een minimale storting van 10 Euro te maken om een welkomstbonus van 40 Euro te ontvangen en daarnaast bieden zij veel free bets, odds boosts en profit boosts voor bestaande spelers.

 

Circus
Met Circus.nl hebben we wederom een Belgische aanbieder die een licentie van de Ksa heeft ontvangen en hiermee legaal voetbalweddenschapen mag aanbieden in Nederland. Circus is in 2011 opgericht door moederbedrijf Gaming1 en sindsdien uitgegroeid tot een zeer betrouwbare speler op de Belgische markt. Wat ons betreft een mooie aanvulling op het aanbod in Nederland.

 

BetCity
Eindelijk is het zover, Nederland is een bookmaker van eigen bodem rijker. Jarenlang is TOTO de enige lokale bookmaker geweest en met de komst van BetCity is daar verandering in gekomen. Speel je graag bij een Nederlandse bookmaker, dan is dit een uitstekende keuze!

 

Bingoal
De bookmaker Bingoal is in de jaren ‘80 opgericht in België en heeft daar als één van de eersten een licentie van de Kansspelcommissie België in ontvangst mogen nemen. Sinds oktober 2021 heeft deze aanbieder een licentie voor de Nederlandse markt en kunnen Nederlandse spelers ook bij deze bookmaker terecht. Naast het sportsbook bieden zij ook online casino spellen aan.

 

Zebet
Het aanbod aan bookmakers blijft groeien. Op 15 februari maakte de Kansspelautoriteit bekend dat Zebet de 15e vergunninghouder is in Nederland en per 1 maart 2022 zijn zij live gegaan met een sportsbook. Het is geen onbekende naam in Nederland, het moederbedrijf van Zebet was al enige tijd actief in Nederland met paardenraces onder de naam Zeturf.

 

Holland Casino Sports
Iedereen in Nederland kent Holland Casino wel en zal vast eens één van de 14 vestigingen hebben bezocht om bijvoorbeeld blackjack, roulette of gokkasten te spelen. Sinds de komst van de nieuwe gokwetgeving is de aanbieder ook online actief en hebben zij naast casinospellen ook een sportsbook in de markt gezet onder de naam Holland Casino Sports.

 

LiveScore Bet
Een bekende naam binnen de sportwereld. LiveScore biedt al sinds 1998 een platform waar je (tussen)standen en het wedstrijdverloop van sportwedstrijden kunt vinden. In 2020 hebben zij het aanbod uitgebreid met een sportsbook (LiveScore Bet) en kun je er terecht voor het plaatsen van voetbalweddenschappen.

 

TOTO

Wanneer je graag speelt bij een oer-Hollandse bookmaker, dan is TOTO een uitstekende keuze. De bookmaker is opgericht in 1956 als fysieke winkel waar je je weddenschappen kon plaatsen en is inmiddels uitgegroeid tot een grote bekende speler op de Nederlandse markt waar je ook online je weddenschappen kunt plaatsen. 

 

De laatste jaren heeft TOTO flink aan naamsbekendheid gewonnen door bekende Nederlanders in te zetten als Koning TOTO in reclame-uitingen. Daarnaast heeft het jarenlange ervaring en een gebruiksvriendelijke app en website.

Tip van Captain Odds

Ga bookmakers vergelijken en vind de bookmaker die aansluit bij je wensen. Het testen van verschillende bookmakers biedt daarnaast leuke financiële extra’s, veel bookmakers bieden namelijk een welkomstbonus. Wanneer je gebruik maakt van een welkomstbonus wordt je eerste storting verdubbeld, wat betekent dat wanneer je 10 euro stort er uiteindelijk 20 euro speelgeld op je account beschikbaar wordt gesteld.

Captain Odds social media

Dagelijks doen we bij Captain Odds research naar de leukste sportwedstrijden en de beste weddenschappen. Wil je op de hoogte blijven van al onze updates? Volg ons dan via de volgende buttons of de icoontjes onderaan de pagina → FacebookTwitterInstagram

captain-odds-logo

Wat is jouw leeftijd?

Help ons bij het verantwoordelijk tonen van informatie over wedden op voetbal en selecteer hieronder eerst je leeftijd.

Het uitschakelen van de checkbox weigert je toegang tot deze website. De gekozen leeftijd dient naar waarheid te zijn ingevuld. Je bevestigt bewust te zijn van de risico’s bij deelname aan kansspelen en dat u momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.