captain-odds-18-plus
captain-odds-18-plus

Wedden op voetbal

Laatste update: 23 mei 2024

Wedden op voetbal bij Captain Odds

Voetbal is al lange tijd één van de meest populaire sporten in Nederland. Niet alleen om te spelen bij een voetbalvereniging, maar ook om te volgen in het stadion of op tv. Deze populariteit zorgt er ook voor dat wedden op voetbal een erg interessante markt is. 

Wat is voetbal wedden?

Sinds de opkomst van online bookmakers is het aanbod aan weddenschappen erg gegroeid. Waar je voorheen naar een fysieke winkel diende te gaan voor wedden op voetbal om een papieren formulier in te vullen met een paar opties zoals winst/gelijk/verlies op de eindstand van een wedstrijd, kun je sinds de komst van het internet je weddenschappen ook plaatsen bij een online bookmaker met een veel uitgebreider aanbod.

 

Als we kijken naar de Nederlandse markt, dan heeft er een grote verandering plaatsgevonden in 2021. De gokwetgeving (wet kansspelen op afstand) is in dat jaar aangepast en daardoor is het voor internationale aanbieders mogelijk geworden om de Nederlandse markt te betreden. Het aantal bookmakers is hiermee gegroeid van 1 naar meer dan 20 aanbieders.

Wedden op voetbalcompetities

De meeste bookmakers bieden weddenschappen aan van alle grote competities in Europa en zo goed als alle grote internationale competities buiten Europa. Het is natuurlijk leuk om een weddenschap te zetten op je favoriete club, al biedt het uitgebreide Europese en internationale aanbod ook kansen voor variatie in het spelen van je weddenschappen.

Voetbal meest populaire sport

Voetbal is in Nederland sport nummer één! De KNVB heeft ruim 1,2 miljoen leden, wat het dubbele is van bijvoorbeeld tennis. Bij voetbal horen ook strandvoetbal, zaalvoetbal, straatvoetbal en schoolvoetbal. Elk weekend staat volgepland met honderden wedstrijden verdeeld over betaald- en amateurvoetbal.

 

Als we kijken naar sportweddenschappen, dan is wedden op voetbal ook het meest populaire. De meeste weddenschappen worden op voetbalwedstrijden geplaatst. Dit heeft geresulteerd in een uitgebreid aanbod aan voetbalweddenschappen bij de bookmakers.

Wedden op voetbal is populair en bij Captain Odds vind je alle benodigde informatie om aan de slag te gaan!

wedden op voetbal

Wedden op voetbal is populair en bij Captain Odds vind je alle benodigde informatie om aan de slag te gaan!

Live voetbalwedden

Een belangrijk onderdeel bij wedden op voetbal is live wedden. Van oudsher worden voetbalweddenschappen ingezet voordat een wedstrijd begint, mede omdat dit de enige mogelijkheid was in het verleden. Als we kijken naar de huidige tijd dan zien we dat live wedden steeds populairder wordt, mede door de komst van het internet en het digitale aanbod.

Wanneer je interesse hebt in wedden op voetbal, dan kun je terecht bij wedkantoren of bookmakers. In de volksmond ook wel bookies genoemd. Deze organisaties bieden je de mogelijkheid om een weddenschap te plaatsen op sportwedstrijden, toernooien of andere gebeurtenissen.

 

Wedden op voetbal kun je zowel in een fysieke winkel doen, denk aan het invullen van de TOTO briefjes of via online aanbieders. De bookmaker bepaalt de odd, de waarde van de weddenschap die weergeeft wat je eventuele winbedrag is, en keert vervolgens je winst uit wanneer je je weddenschap succesvol afsluit. Inmiddels zijn er in Nederland meer dan 20 bookies beschikbaar met een licentie voor de Nederlandse markt.

 

Het voordeel van online bookies ten opzichte van de ‘ouderwetse’ manier via een briefje, is dat de online aanbieders interessante promoties bieden voor zowel nieuwe als bestaande spelers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bookmaker bonus voor nieuwe spelers en free bets om bestaande spelers tevreden te houden. 

Het belangrijkste onderdeel bij wedden op voetbal zijn de odds, ook wel voetbal odds genoemd. Deze bepalen uiteindelijk de waarde van je weddenschap en dus hoeveel geld je eventueel kunt winnen na het succesvol afsluiten van een weddenschap en worden bepaald door een bookmaker.

 

Hierbij maakt de bookmaker continu de afweging wat het risico van de weddenschap is en welke waarde er vervolgens bij past. Wat voor weddenschap je ook speelt, je komt odds overal tegen!

De odd bepaalt de waarde van een weddenschap en het mogelijke winbedrag. Gezien bookmakers verschillende berekeningen hanteren om odds te bepalen kunnen odds nogal verschillen per bookmaker.

 

Odds vergelijken bij verschillende bookmakers kan interessante inzichten geven, bijvoorbeeld welke bookmaker structureel hoge odds aanbiedt voor wedden op voetbal. Dit zal je uiteindelijk helpen bij wedden op voetbal. 

Voetbal voorbeschouwingen

Wedden op voetbal is een leuke bezigheid, dat hoeven we je niet te vertellen. Ervoor zorgen dat je verliezen beperkt blijven, of misschien beter gezegd winst maken, is een flinke uitdaging. Als je niet goed oplet of je niet goed inleest, dan kan het zomaar voorkomen dat je meerdere weddenschappen achter elkaar verlies.

 

Gelukkig zijn er veel mensen gepassioneerd over voetbal en weddenschappen en worden er veel voetbal voorspellingen gedeeld. Specialisten en analisten struinen het nieuws af voor relevante informatie en zetten deze informatie om in nuttige tips die kunnen helpen bij het spelen van weddenschappen.

 

Captain Odds is vanuit deze gedachte ontstaan. Nieuws, geruchten en betting odds zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Vanuit deze combinatie worden geregeld voetbal voorspellingen gedeeld via onze website en social media kanalen.

Wanneer je geregeld weddenschappen speelt, dan adviseren we een goede wedstrategie op te stellen. Het vinden en opstellen van een goede wedstrategie kan lastig zijn en hetzelfde geldt voor het selecteren van de juiste weddenschappen.

 

Uit cijfers van bookmakers blijkt dat (slechts) 2% van de spelers die geregeld wedden op voetbal op de lange termijn succesvol zijn. De informatie op deze pagina gaat je niet direct rijk maken, al ben je na het lezen wel goed op de hoogte van alle ins- en outs met betrekking tot weddenschappen en kun je goed voorbereid aan de slag.

Zoals je waarschijnlijk al hebt ontdekt is het betting landschap ontzettend uitgebreid. Zo goed als alle sporten over de gehele wereld zijn beschikbaar en vervolgens zijn er per wedstrijd vaak nog tientallen opties voor wedden op voetbal. Het vinden van de juiste weddenschappen kan hierdoor lastig zijn en veel tijd in beslag nemen.

 

Bij Captain Odds gebruiken we een aantal tools en hulpmiddelen waardoor dit makkelijker wordt en om je op weg te helpen leggen we in dit artikel meer uit over deze tools en hulpmiddelen en hoe onze betting experts deze inzetten om wedtips met hoge value samen te stellen.

De grootste en bekendste voetbalcompetitie in Nederland is de Eredivisie. De competitie is opgericht in 1956, twee jaar na de introductie van het betaalde voetbal en telt 18 clubs die strijden om het landskampioenschap. De club die na 34 wedstrijden bovenaan staat pakt de schaal en mag zich een jaar lang landskampioen van Nederland noemen.

 

Als we kijken naar wedden op Eredivisie wedstrijden, dan zijn er veel mogelijkheden. De Nederlandse competitie staat internationaal hoog aangeschreven, wat ervoor zorgt dat het aanbod voor wedden op Eredivisie erg groot is. De wedstrijden staan vaak garant voor spektakel en spanning en dit kan leuk zijn in combinatie met weddenschappen.

Wedden op je favoriete voetbalclub is ontzettend populair. En begrijpelijk! Hoe leuk is het om de wedstrijd van je favoriete voetbalclub te kijken (live of op tv) en vervolgens in te zetten op gebeurtenissen tijdens de wedstrijd. Naast inzetten op de Eredivisie en de Champions League zien bookmakers terug dat wedden op Ajax erg populair is. In dit artikel vind je alle informatie over wedden op Ajax, zodat je goed voorbereid aan de slag kunt.

Het belangrijkste en grootste toernooi voor clubs is de Champions League. Iedereen die voetbal kijkt of volgt, die heeft weleens van de Champions League gehoord. De naam Champions League bestaat sinds 1992, voor die tijd stond het toernooi bekend als de Europa Cup 1. Ook wel de UEFA beker voor landskampioenen.

 

De teams die meedoen zijn of kampioen geworden in hun land of in de top geëindigd van 1 van de grote Europese competities, zoals de Premier League, La Liga, Serie A of de Bundesliga. In theorie spelen dus de meest sterkte teams uit Europa tegen elkaar in een Europees toernooi.

 

Dit zorgt er vaak ook voor dat de beste spelers van de wereld actief zijn in het toernooi en dat er veel belangstelling voor is. Wereldwijd kijken miljoenen mensen de Champions League wedstrijden en dit zorgt ervoor dat bookmakers deze wedstrijden ook meenemen in het aanbod aan weddenschappen. Wedden op Champions League wedstrijden is ontzettend populair!

Dagelijks doen we bij Captain Odds research naar de leukste sportwedstrijden en de beste weddenschappen. Wil je op de hoogte blijven van al onze updates? Volg ons dan via de volgende buttons of de icoontjes onderaan de pagina → FacebookTwitterInstagram

top 5

bonussen

BetMGM
BetMGM

€50 free bet

Unibet
Unibet

€50 free bet

Circus
Circus

€250 free bet

Bet365
Bet365

Top free bet

Jacks
Jacks

€100 free bet

top 5

bookmakers

5,0 rating
Welkomstbonus €50
5,0 rating
Welkomstbonus €50
4,8 rating
Hoge welkomstbonus
4,5 rating
Welkomstbonus €100
4,5 rating
Welkomstbonus €50,-
captain-odds-logo

Wat is jouw leeftijd?

Help ons bij het verantwoordelijk tonen van informatie over wedden op voetbal en selecteer hieronder eerst je leeftijd.

Het uitschakelen van de checkbox weigert je toegang tot deze website. De gekozen leeftijd dient naar waarheid te zijn ingevuld. Je bevestigt bewust te zijn van de risico’s bij deelname aan kansspelen en dat u momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.