captain-odds-18-plus
captain-odds-18-plus
Excelsior en Vitesse strijden tegen degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie
2 april 2024
18:45
Eredivisie kampioen schaal

Waar de strijd boven in de Eredivisie ondanks de nederlaag van PSV tegen NEC wel grotendeels beslist lijkt, is er onderaan nog van alles mogelijk. Excelsior wil er alles aan doen om de promotie/degradatie play-offs te ontlopen, terwijl Vitesse er alles voor over heeft om die play-offs te mogen spelen.

Vitesse - Sparta

Het is in Arnhem alarmfase 1. Het is niet eens meer twee voor twaalf, maar twee over twaalf. Vitesse zit serieus in de problemen. Bestuurlijk, financieel en sportief. De overname van de aandelen van de Rus Valeri Oyf door de Amerikaan Coley Parry is door de KNVB afgekeurd. Dat betekent dat er geen nieuwe geldschieter in Arnhem klaar staat om de portemonnee te trekken.

 

Dat is wel nodig, want Vitesse is een club die al jaren op veel te grote voet leeft. Dat er nu serieus gesaneerd moet worden, is dan ook terug te zien in de sportieve resultaten. Vitesse bungelt al het hele seizoen onderaan de ranglijst en heeft de grootst mogelijke moeite met het scoren van doelpunten.

 

Trainer Phillip Cocu gooide nog voor de winterstop de handdoek in de ring en Vitesse moest opnieuw een beroep doen op ‘Edje Interim’. Vitesse-icoon Edward Sturing nam het roer voor de zoveelste keer tijdelijk over, maar kan het schip vooralsnog ook niet in veilige haven loodsen.

 

Deze dinsdag moet Vitesse opnieuw proberen om de aansluiting bij de clubs op de vijftiende en zestiende plaats te vinden. Daarvoor zijn gezien de achterstand van respectievelijk zes punten op RKC en vijf punten op Excelsior, niets minder dan drie punten nodig tegen Sparta. Dat betekent dat Vitesse het net moet zien te vinden en dat lukt de ploeg uit Arnhem maar matig dit seizoen.

 

Vitesse scoorde het minst van alle clubs in de Eredivisie. Slechts 21 keer vonden de geel-zwarten het net. Slechts in 5 van de 27 duels scoorde Vitesse meer dan 1 doelpunt. In 12 wedstrijden kwam Vitesse helemaal niet tot scoren. Het wordt dus zeker geen eenvoudige opgave om te winnen van Sparta, dat op een keurige negende plaats staat.

Mijn tips voor deze wedstrijd

unibet bonus

Vitesse wint

*Odds op moment van research
unibet bonus

Aantal goals 2e helft: Meer dan 1.5

*Odds op moment van research

Excelsior - PSV

Mocht Vitesse erin slagen om te winnen, voert het de druk op een andere Rotterdamse club behoorlijk op. Excelsior ziet Vitesse in dat geval tot twee punten naderen en omdat het zelf koploper PSV op bezoek krijgt, weet het dat de kans groot is dat die twee punten het verschil gaan blijven deze speelronde.

 

Excelsior begeeft zich al twee decennia tussen het servet en het tafellaken in. De club is eigenlijk te groot voor de Keuken Kampioen Divisie, maar belandt nadat het best een paar jaar goed kan gaan in de Eredivisie toch weer in degradatiegevaar. Daar zag het aan het begin van dit seizoen niet direct naar uit, maar Excelsior pakte dit kalenderjaar in elf wedstrijden nog maar vijf punten. De acht meest recente wedstrijden leverden slechts één punt. Dan komen de problemen vanzelf.

 

PSV zal tot de tanden gemotiveerd naar het Van Donge & De Roo Stadion afreizen. De koploper kwam stroef uit de interlandbreak en ging verrassend onderuit in Nijmegen tegen een goed NEC. Om het niet al te spannend te maken in de Eredivisie, zal PSV met minder dan drie punten geen genoegen nemen.

Mijn tips voor deze wedstrijd

Zoals je gewend bent heb ik ook voor deze wedstrijd na grondige analyse een aantal goede wedtips geselecteerd. Succes!

unibet bonus

PSV HC -1.5 wint eerste helft

*Odds op moment van research
unibet bonus

Beide teams scoren: Nee

*Odds op moment van research

top 5 bonussen

BetMGM
BetMGM

€50 free bet

Unibet
Unibet

€50 free bet

Circus
Circus

€250 free bet

Bet365
Bet365

Top free bet

Jacks
Jacks

€100 free bet

meer previews

captain-odds-logo

Wat is jouw leeftijd?

Help ons bij het verantwoordelijk tonen van informatie over wedden op voetbal en selecteer hieronder eerst je leeftijd.

Het uitschakelen van de checkbox weigert je toegang tot deze website. De gekozen leeftijd dient naar waarheid te zijn ingevuld. Je bevestigt bewust te zijn van de risico’s bij deelname aan kansspelen en dat u momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.