captain-odds-18-plus
captain-odds-18-plus
Nederlandse clubs moeten winnen om tussenronde te overleven
22 februari 204
18:45
europa league cup

Feyenoord en Ajax stapten afgelopen donderdag met verschillende gevoelens van het veld na hun Europese wedstrijd. Feyenoord baalde dat het zichzelf niet op voorsprong had kunnen zetten tegen AS Roma. Ajax haalde opgelucht adem na een late ontsnapping. Beide clubs moeten de return winnen om het Europese avontuur een vervolg te geven.

Ajax wil zich vooral op zichzelf revancheren

Ajax is dit seizoen Ajax niet. Dat bewees de heenwedstrijd tegen het Noorse Bodo/Glimt nog maar eens. De Amsterdammers kregen een lesje in effectiviteit van een ploeg zonder ritme. In Noorwegen is de competitie immers nog niet begonnen. In de absolute slotfase van het duel kwam Ajax door een benutte strafschop van Branco van den Boomen en een treffer van Steven Berghuis nog langszij, waardoor de return voor Ajax nog ergens over gaat.

 

In Noorwegen winnen is echter geen vanzelfsprekendheid. Daar kan bijvoorbeeld AS Roma over mee praten. De Italianen gingen enkele seizoenen geleden met maar liefst 6-1 onderuit in Bodo. Er wacht het fragiele Ajax een loodzware taak om kwalificatie voor de achtste finale van het Europa Conference League af te dwingen.

Mijn wedtips voor deze wedstrijd

Circus free bet

Bodo/Glimt wint

*Odds op moment van research
Jacks bonus

Minimaal 1 doelpunt van Ajax

*Odd voor nieuwe spelers 24+
20.00

Feyenoord terug op bekend terrein

Dat AS Roma dat met 6-1 van Bodo Glimt verloor, bestaat niet meer. De club heeft gebroken met de trainer van destijds, José Mourinho. Feyenoord is daarmee van een plaaggeest verlost. De Rotterdammers verloren in het seizoen 2021/22 de allereerste Europa Conference finale van AS Roma. Vorig seizoen kwam Feyenoord AS Roma opnieuw tegen. Ditmaal in de kwartfinale van de Europa League.

 

Feyenoord nam revanche voor de verloren finale van een jaar eerder door de thuiswedstrijd met 1-0 te winnen. In Rome was Feyenoord heel dichtbij kwalificatie voor de halve finale, maar dat was buiten Mourinho gerekend. De meester tacticus bracht in de slotfase van het duel Paulo Dybala in de ploeg. De Argentijn scoorde in de voorlaatste minuut de 2-1, wat betekende dat de wedstrijd verlengd moest worden. In de verlenging ging Feyenoord door de hoeven en zegevierde Mourinho andermaal over Arne Slot.

 

Dit seizoen begint Feyenoord niet met een voorsprong aan de return. De wedstrijd in De Kuip eindigde vorige week in een 1-1 gelijkspel. De Rotterdammers waren statistisch gezien de iets betere ploeg, maar konden zichzelf daar niet voor belonen. Wat wacht is een loodzware return waarin er gewonnen moet worden tegen een ploeg die met de wedstrijd meer zelfvertrouwen krijgt.

 

De nieuwe trainer Daniele de Rossi speelt een ander type voetbal met AS Roma dan Mourinho deed. Roma won met wat aanvallender spel vier van de vijf wedstrijden onder de nieuwe trainer en is inmiddels opgerukt naar de zesde plaats in de Serie A. De Nederlanders Rick Karsdorp en Dean Huijsen verschijnen onder De Rossi regelmatig aan de aftrap. Feyenoord is gewaarschuwd.

Mijn wedtips voor AS Roma vs Feyenoord

Circus free bet

AS Roma wint

*Odds op moment van research
Circus free bet

Beide teams scoren: Nee

*Odds op moment van research

top 5 free bets

LeoVegas
LeoVegas

€50 free bet

Unibet
Unibet

€50 free bet

Circus
Circus

€250 free bet

Bet365
Bet365

Top free bet

Jacks
Jacks

€60 free bet

meer previews

captain-odds-logo

Wat is jouw leeftijd?

Help ons bij het verantwoordelijk tonen van informatie over wedden op voetbal en selecteer hieronder eerst je leeftijd.

Het uitschakelen van de checkbox weigert je toegang tot deze website. De gekozen leeftijd dient naar waarheid te zijn ingevuld. Je bevestigt bewust te zijn van de risico’s bij deelname aan kansspelen en dat u momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.