captain-odds-18-plus
captain-odds-18-plus
Bayern München en Borussia Dortmund kunnen seizoen redden met Champions League winst
30 april 2024
21:00
champions league cup

De Duitse topclubs Bayern München en Borussia Dortmund beleven in eigen land een teleurstellend seizoen. Bayern werd voor het eerst sinds 2012 eens geen kampioen en Dortmund staat momenteel niet eens op een plek die recht geeft op Champions League voetbal. Door de Cup met de Grote Oren te winnen, kunnen beide clubs hun seizoen redden.

De laatste keer dat Bayern München en Borussia Dortmund elkaar troffen in de finale van de Champions League was in het seizoen 2012/13. Toen speelden ze de finale tegen elkaar. Bayern won met 1-2. Arjen Robben maakte het winnende doelpunt.

 

De kans dat beide teams elkaar opnieuw gaan treffen in de finale is zeker aanwezig, maar niet zo heel groot. De bookmakers zien juist de tegenstanders van de Duitse clubs – Paris Saint-Germain en Real Madrid – de finale halen.

Bayern München - Real Madrid

Bayern München is een club waar een crisis nooit ver weg is. Dat de sportieve resultaten dit seizoen voor Bayern-begrippen tegenvallen, komt de rust in de club niet ten goede. Trainer Thomas Tuchel vertrekt aan het eind van het seizoen, maar kan de club nog wel naar Europees succes leiden.

 

In de kwartfinale toonde Bayern kwaliteiten door het betere Arsenal van zich af te houden. In Real Madrid treft het in de halve finale een compleet andere tegenstander. De Madrilenen stevenen af op de Spaanse titel en maken ook jacht op de vijftiende Champions League winst.

 

Real rekende in de kwartfinale af met titelverdediger Manchester City door de noodzakelijke strafschoppen beter te nemen. De Spanjaarden zijn een ervaren ploeg die meerdere soorten voetbal kan spelen. De tactiek om City het spel te laten maken was levensgevaarlijk, maar werd door de spelers van Carlo Ancelotti goed uitgevoerd.

 

Tegen Bayern München zal Real weer uit een ander vaatje moeten tappen. De Duitsers zetten hoog druk, maar hebben de bal onder Tuchel ook liever niet. De verdedigende organisatie is bij Bayern een zorgenkindje. Dit wordt mede ingegeven door blessures van onder anderen Matthijs de Ligt, van wie het meespelen tegen Real onzeker is.

Mijn tips voor deze wedstrijd

Jacks bonus

Minder dan 2,5 goals

*Odds op moment van research
Jacks free bet

Rust: gelijkspel

*Odds op moment van research

Borussia Dortmund - Paris Saint-Germain

Volgens de bookmakers en – laten we daar eerlijk over zijn – ook Captain Odds hadden FC Barcelona en Atlético Madrid vanavond de tweede halve finale moeten spelen. Dat toont maar weer eens aan dat voetbal ook een mooie, onvoorspelbare kant heeft.

 

De laatste keer dat deze twee clubs tegenover elkaar stonden is nog niet zo heel lang geleden. Sterker nog, dat was dit Champions League seizoen. In september was PSG in eigen huis te sterk voor BVB. De return in Duitsland eindigde in een gelijkspel.

 

Het komende tweeluik zou wel eens eenzelfde soort verloop kunnen hebben. Borussia Dortmund moet eigenlijk de Champions League winnen om deelname aan de komende, vernieuwde editie zeker te stellen. Paris Saint-Germain hoopt met CL-winst eindelijk de torenhoge Europese ambities eens waar te maken.

Mijn tips voor deze wedstrijd

Het einde van het seizoen nadert en dat betekent vaak spannende wedstrijden en hier horen natuurlijk een aantal mooie wedtips bij. Ook voor deze halve finale wedstrijden heb ik een aantal heerlijke tips geselecteerd. Succes!

Jacks free bet

Gelijkspel

*Odds op moment van research
Jacks bonus

Beide teams scoren in 1e helft

*Odds op moment van research

top 5 bonussen

LeoVegas
LeoVegas

€50 free bet

Unibet
Unibet

€50 free bet

Circus
Circus

€250 free bet

Bet365
Bet365

Top free bet

Jacks
Jacks

€100 free bet

meer previews

captain-odds-logo

Wat is jouw leeftijd?

Help ons bij het verantwoordelijk tonen van informatie over wedden op voetbal en selecteer hieronder eerst je leeftijd.

Het uitschakelen van de checkbox weigert je toegang tot deze website. De gekozen leeftijd dient naar waarheid te zijn ingevuld. Je bevestigt bewust te zijn van de risico’s bij deelname aan kansspelen en dat u momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.