captain-odds-18-plus
captain-odds-18-plus
Feyenoord en NEC spelen de bekerfinale. Wie kroont zich dit seizoen tot winnaar van het bekertoernooi?
21 april 2024
18:00
Geen categorie
knvb beker

De strijd om de KNVB beker krijgt zijn ontknoping. Van alle 105 clubs – inclusief voorrondes – die een poging hebben gedaan om de finale te halen, zijn Feyenoord en NEC daarin geslaagd. De eindstrijd gaat natuurlijk om de prijs, maar voor één van de twee finalisten nog meer om Europees voetbal.

Het belang van de KVNB bekerfinale

Voor Feyenoord gaat het in de eigen Kuip puur om het zilverwerk. De Rotterdammers gaan tweede worden in de Eredivisie. Daardoor is Feyenoord verzekerd van een plaats in de groepsfase van de nieuwe Champions League.

 

NEC wil heel graag Europees voetbal spelen. De Nijmegenaren draaien een prima seizoen en strijden met Ajax om de vijfde plaats in de Eredivisie. Normaal gesproken zou de vijfde plaats geen direct ticket voor Europees voetbal opleveren, maar als Feyenoord de beker wint wel.

 

Dat zit zo. Het Europese ticket dat Feyenoord met bekerwinst kan verdienen is rechtstreekse kwalificatie voor de groepsfase van de Europa League. Dat is lager dan het Champions League ticket dat de Rotterdammers al in handen hebben. In tegenstelling tot vroeger – en dat is balen voor NEC – gaat het Europa League-ticket niet langer naar de verliezend finalist, maar naar de hoogst gekwalificeerde club in de Eredivisie.

 

Dat betekent dat AZ als nummer 4 van de competitie rechtstreeks naar de Europa League gaat, dat er een voorronde ticket voor de Conference League op Ajax of NEC als nummer 5 van de Eredivisie ligt te wachten en dat de play-offs voor het laatste ticket gespeeld worden tussen de nummers 6 tot en met 9.

LeoVegas review

LeoVegas

Welkomstbonus €50 Free Bet*

4.8

4.8
4.8/5

Weet Feyenoord KNVB beker in Rotterdam te houden?

Voor NEC is de snelste en gemakkelijkste weg naar Europees voetbal bekerwinst. De Nijmegenaren verkeren in bloedvorm, maar treffen in Feyenoord een tegenstander die in principe een maatje te groot is. De Rotterdammers spelen nu drie seizoenen onder Arne Slot consequent om de prijzen en stonden zelfs in een Europese finale. Feyenoord is meer gewend om dit soort wedstrijden te spelen dan NEC.

 

Bij Feyenoord keept Timon Wellenreuther. Ondanks dat eerste keeper Justin Bijlow weer fit is, houdt trainer Arne Slot vast aan de Duitser. Bij NEC staat Jasper Cillessen ‘gewoon’ onder de lat. Trainer Rogier Meijer koos eerder dit seizoen voor Robin Roefs als keeper in bekerwedstrijden, maar nu het echt om een prijs gaat, doet Meijer een beroep op de man die 65 keer voor het Nederlands Elftal uitkwam.

 

Feyenoord is favoriet voor de bookmaker om de finale te winnen. De Rotterdammers spelen niet alleen in de eigen Kuip, maar hebben kwalitatief ook de betere en meer ervaren selectie. Dat wil echter niet zeggen dat het appeltje-eitje wordt. NEC zal hopen op een scenario zoals in de bekerfinale van 2014 toen PEC Zwolle met 5-1 van favoriet Ajax won.

Mijn tips voor deze wedstrijd

Uiteraard ben ik van mening dat Feyenoord de grootste kanshebber voor de winst is, al staan de odds op NEC erg interessant bij LeoVegas. Zie onderstaand mijn wedtips voor deze editie van de KNVB bekerfinale. Succes!

LeoVegas review

Gelijkspel of NEC wint

*Odds op moment van research
LeoVegas review

Beide teams scoren in 1e helft

*Odds op moment van research
toto free bet

Feyenoord wint

*Aanbod voor nieuwe spelers (24+)
100.00

top 5 bonussen

LeoVegas
LeoVegas

€50 free bet

Unibet
Unibet

€50 free bet

Circus
Circus

€250 free bet

Bet365
Bet365

Top free bet

Jacks
Jacks

€100 free bet

meer previews

captain-odds-logo

Wat is jouw leeftijd?

Help ons bij het verantwoordelijk tonen van informatie over wedden op voetbal en selecteer hieronder eerst je leeftijd.

Het uitschakelen van de checkbox weigert je toegang tot deze website. De gekozen leeftijd dient naar waarheid te zijn ingevuld. Je bevestigt bewust te zijn van de risico’s bij deelname aan kansspelen en dat u momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.