captain-odds-18-plus
captain-odds-18-plus
Bondscoach Koeman hoopt fundament te leggen voor succesvol EK tegen Schotland
22 maart 2024
20:45
Europees Kampioenschap beker

Het Nederlands Elftal is van de partij als op 14 juni van dit jaar het Europees Kampioenschap voetbal van start gaat. In hoeverre er sprake zal zijn van een oranje koorts in het land, hangt onder andere van de voorbereiding af die op vrijdagavond 22 maart van start gaat tegen Schotland.

Nederlands elftal favoriet voor EK winst?

Het Nederlands Elftal behoort niet tot de favorieten om op zondag 14 juli de beker als winnaar van het EK in de lucht te steken. De odds voor een Europese titel van Oranje zijn de achtste van alle deelnemende landen. Als je wedt op Nederland als nieuwe Europees kampioen, betaalt LeoVegas je momenteel 17x je inzet uit als het elftal van Ronald Koeman het toernooi daadwerkelijk wint.

 

Zo ver is het echter nog lang niet. Koeman moet eerst maar eens een basiselftal destilleren uit de spelers die hij tot zijn beschikking heeft. Vooral de positie naast controlerende middenvelder Frenkie de Jong, de plek onder de lat en de spitspositie bezorgen de bondscoach nog regelmatig hoofdbrekens.

Systeem

Hoewel er in het moderne voetbal niets in steen gegoten is, lijkt Koeman richting het EK voort te gaan borduren op het 3-4-3 systeem dat hij introduceerde tegen Griekenland. Oranje speelt in dat systeem gecontroleerd voetbal met drie centrale verdedigers, twee wingbacks en twee controlerende middenvelders. De drie aanvallers hebben allen een vrije rol en moeten met creativiteit en dreiging voor kansen zorgen.

Jacks bonus

Jacks.nl

Welkomstbonus €60 Free Bet

4.5

4.5
4.5/5

Blessures

Tegen Schotland krijgen diverse spelers de kans om zich te laten zien. Dat komt onder andere door een aantal blessures. Zo hebben spitsen Joshua Zirkzee (Bologna) en Brian Brobbey (Ajax) zich geblesseerd afgemeld. Beide spelers moeten nog debuteren in Oranje, maar gelden als belangrijke kandidaten om mee te gaan naar het EK. Frenkie de Jong is ook geblesseerd, maar achter zijn naam staat normaal gesproken geen vraagtekens als het gaat om EK-selectie.

 

Spelers als Tijani Reijnders (AC Milan), Joey Veerman en Jerdy Schouten (beiden PSV) krijgen de komende interlands speeltijd. Quinten Timber (Feyenoord) debuteert in de Oranje selectie. Hoe Koeman zijn middenveld tegen de Schotten in gaat richten, is nog even koffiedik kijken

 

Wie gaat keepen tegen de Schotten is ook nog een vraagteken. De laatste interlands was Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion) de eerste keus in het doel. Voor het tweeluik tegen Schotland en Duitsland keert echter Marco Bizot (Stade Brest) terug in de Oranje-selectie. De voormalige keeper van AZ staat met zijn club tweede in Frankrijk en mag hopen op een nieuwe kans in het Nederlands Elftal.

Schotland

Tegenstander Schotland heeft zich ook geplaatst voor het EK. Het werd in een poule met onder andere Spanje tweede. De Schotten versloegen de Spanjaarden zelfs in eigen huis. Schotland kan dus een sterk elftal op de been brengen en begint tegen Nederland ook aan de EK-voorbereiding. Het is dus een goede graadmeter voor Koeman om te bepalen hoe ver zijn elftal al is.

 

Ondanks dat oefenwedstrijden niet om het resultaat gaan, willen we je toch van een aantal wedtips voorzien.

Mijn tips voor deze wedstrijd

Zoals je gewend bent heb ik ook voor deze wedstrijd na grondige analyse een aantal goede wedtips geselecteerd. Succes!

Jacks bonus

Beide teams scoren - JA

*Odds op moment van research
Jacks bonus

Meer dan 1,5 goal in 1e helft

*Odds op moment van research
Jacks bonus

Depay geeft een assist

*Odds op moment van research

top 5 bonussen

LeoVegas
LeoVegas

€50 free bet

Unibet
Unibet

€50 free bet

Circus
Circus

€250 free bet

Bet365
Bet365

Top free bet

Jacks
Jacks

€60 free bet

meer previews

captain-odds-logo

Wat is jouw leeftijd?

Help ons bij het verantwoordelijk tonen van informatie over wedden op voetbal en selecteer hieronder eerst je leeftijd.

Het uitschakelen van de checkbox weigert je toegang tot deze website. De gekozen leeftijd dient naar waarheid te zijn ingevuld. Je bevestigt bewust te zijn van de risico’s bij deelname aan kansspelen en dat u momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.