captain-odds-18-plus
captain-odds-18-plus
Bekerwinst ligt voor het grijpen van de wedstrijd tussen Feyenoord en AZ
7 februari 2024
21:00
knvb beker

Feyenoord en AZ staan vanavond voor de tweede keer binnen drie dagen tegenover elkaar. Waar de competitiewedstrijd van afgelopen zondag een prooi werd voor de Rotterdammers, hopen de Alkmaarders via een zege in De Kuip de weg naar de bekerfinale te plaveien.

Bekertoernooi enige kans op zilverwerk

AZ moet de wedstrijd enigszins verzwakt aanvangen. De nummer vier van de Eredivisie mist topscorer Vangelis Pavlidis. De Griek is geschorst. Dat is een fikse tegenvaller voor trainer Maarten Martens, die zijn team de laatste weken de ene tik na de andere ziet incasseren. AZ won sinds 10 december 2023 nog maar één wedstrijd in reguliere speeltijd. Dat was nota bene tegen de amateurs van HHC Hardenberg.

 

In de achtste finale van het bekertoernooi had AZ strafschoppen nodig om af te rekenen met Tweede Divisionist Quick Boys. In de Europa Conference League werd AZ roemloos uitgeschakeld en nederlagen tegen PSV, Feyenoord en FC Twente maken dat men zich in Alkmaar voorlopig niet meer bezig hoeft te houden met het woord Champions League.

 

Het grootste probleem van AZ is de defensie. Voorin maakt Pavlidis zijn doelpunten wel, maar in de laatste vijf wedstrijden kreeg AZ maar liefst tien tegendoelpunten. Dit kan niet los gezien worden van het ontbreken van keeper Matthew Ryan. De Australische doelman viel enige weken geleden geblesseerd uit en reisde daarna naar Australië voor de Azië Cup. De talentvolle Rome Owusu-Odore heeft zijn best gedaan, maar mist nog een beetje ervaring om er in de topwedstrijden direct te staan en leiding te geven aan zijn defensie. De verwachting is dan ook dat Ryan vanavond terugkeert onder de lat.

 

Ook bij Feyenoord staat er een andere keeper in het doel dan bij de aftrap van de wedstrijd in Alkmaar afgelopen zondag. Doelman Justin Bijlow viel (weer) geblesseerd uit en is naar het zich laat aanzien opnieuw een paar weken uitgeschakeld. Voor Feyenoord is het wegvallen van de eerste doelman een minder groot probleem dan voor AZ. De Rotterdammers hebben met Timon Wellenreuther een topclub waardige keeper achter de hand.

LeoVegas review

LeoVegas

Welkomstbonus €50 Free Bet*

4.8

4.8
4.8/5

*De sport welkomstbonus is alleen beschikbaar voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder die binnen 14 dagen een weddenschap plaatsen van minimaal €10,- op een sport naar keuze met odds van 1.80 of hoger en zich registreren via een link op onze website.

Zilverwerk voor Feyenoord

Voor beide teams staat er wel wat op spel vanavond. Feyenoord gaat er naar alle waarschijnlijkheid niet in slagen om de landstitel te prolongeren. De achterstand op koploper PSV bedraagt tien punten. De beker is de beste kans om de prijzenkast van nieuw zilverwerk te voorzien dit seizoen.

 

AZ hoopt eerst en vooral om de negatieve spiraal waar het inzit te doorbreken. Dat kan eigenlijk alleen met een overwinning. Voor AZ gloort er ook nieuw zilverwerk als de wedstrijd tegen Feyenoord gewonnen wordt. Aangezien PSV, FC Twente en Ajax al uitgeschakeld zijn in het bekertoernooi, is de winnaar van de deze wedstrijd de topfavoriet voor bekerwinst.

Wij denken dat Feyenoord de beste papieren heeft om zich te plaatsen voor de halve finale van het Nederlandse bekertoernooi. De Rotterdammers zijn beter in vorm en hebben net iets meer kwaliteit in de selectie.

Mijn wedtips voor Feyenoord vs AZ

leovegas free bet

Meer dan 1.5 doelpunten in de 1e helft

*Odds op moment van research
LeoVegas review

Feyenoord wint en houdt de nul

*Odds op moment van research
leovegas free bet

Santiago Gimenez scoort

*Odds op moment van research

top 5 free bets

BetMGM
BetMGM

€50 free bet

Unibet
Unibet

€50 free bet

Circus
Circus

€250 free bet

Bet365
Bet365

Top free bet

Jacks
Jacks

€100 free bet

meer previews

captain-odds-logo

Wat is jouw leeftijd?

Help ons bij het verantwoordelijk tonen van informatie over wedden op voetbal en selecteer hieronder eerst je leeftijd.

Het uitschakelen van de checkbox weigert je toegang tot deze website. De gekozen leeftijd dient naar waarheid te zijn ingevuld. Je bevestigt bewust te zijn van de risico’s bij deelname aan kansspelen en dat u momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.