captain-odds-18-plus
captain-odds-18-plus
Aartsrivalen strijden om plaats in de halve finale om seizoen te redden
10 janauri 2024
18:00
Coppa Italia cup

De Romeinse derby tussen Lazio Roma en AS Roma staat altijd garant voor verhitte taferelen, zowel op het veld als op de tribunes. Deze ontmoeting in de kwartfinale van de Coppa Italia belooft niet anders te worden aangezien beide teams het bekertoernooi nodig hebben om nog iets van het huidige seizoen te maken.

Lazio – AS Roma is een ontmoeting tussen twee clubs die van oudsher een hele grote hekel aan elkaar hebben. De haat stamt uit 1927. In dat jaar verenigde de Italiaanse dictator Benito Mussolini drie Romeinse clubs tot AS Roma om de strijd met de noordelijke clubs zoals Juventus en Internazionale aan te kunnen gaan. Lazio weigerde onderdeel te zijn van die fusieclub en sindsdien is het twee keer per jaar hommeles in Stadio Olimpico, waar beide teams hun thuiswedstrijden spelen.

Waar aanhangers van AS Roma zichzelf als stedelijk en politiek links beschouwen, is de harde kern van Lazio trots op de extreem rechtse sympathieën de ze koesteren. Door de jaren heen is al talloze malen tot een flinke clash tussen beide supportersgroepen gekomen.

LeoVegas review

LeoVegas

Welkomstbonus €50 Free Bet*

4.8

4.8
4.8/5

*De sport welkomstbonus is alleen beschikbaar voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder die binnen 14 dagen een weddenschap plaatsen van minimaal €10,- op een sport naar keuze met odds van 1.80 of hoger en zich registreren via een link op onze website.

Sportief gezien is het dit seizoen een teleurstelling voor beide clubs. Lazio Roma werd vorig jaar tweede in de Serie A. Dit jaar hoopten de Romeinen een gooi naar de Italiaanse landstitel te kunnen doen, maar vooralsnog is een zevende plaats hun deel. Dat komt met name door een gesprek aan scorend vermogen. Lazio scoorde slechts 23 treffers in achttien competitiewedstrijden. Spits, aanvoerder en boegbeeld van de club Ciro Immobile kwam tot slechts vier treffers in de Serie A dit seizoen.

AS Roma staat zelfs nog één plaats onder Lazio Roma en maakt voor het derde seizoen onder José Mourinho een matige indruk in de Serie A. Internationaal gaat het Roma meer voor de wind. Na winst van de Conference League in 2022, werd afgelopen seizoen de finale van de Europa League gehaald. AS Roma is een meester in zich opladen voor een beslissende wedstrijd, maar slaagt er maar niet om een serie resultaten aan elkaar te rijgen. AS Roma won slechts één van de laatste vijf wedstrijden.

Voor de Nederlandse verdediger Dean Huijsen kan het een mooie dag worden. De van Juventus gehuurde speler kan na zijn goede invalbeurt tegen Atalanta Bergamo misschien wel op zijn basisdebuut rekenen.

 

Bij de bookmakers weten ze ook niet zeker hoe deze wedstrijd gaat aflopen. Beide teams hebben een quotering van ruim boven de 2.50. Dit zijn onze drie voetbal voorspellingen voor Lazio Roma – AS Roma.

Mijn tips voor de Romeinse derby

LeoVegas review

AS Roma wint

*Odds op moment van research
LeoVegas review

Minder dan 1.5 doelpunten

*Odds op moment van research
LeoVegas review

Correcte score eerste helft: 0-0

*Odds op moment van research

top 5 free bets

Betnation
Betnation

€30 free bet

ComeOn
ComeOn

€50 free bet

BetMGM
BetMGM

€50 free bet

Unibet
Unibet

€50 free bet

Circus
Circus

€250 free bet

meer previews

captain-odds-logo

Wat is jouw leeftijd?

Help ons bij het verantwoordelijk tonen van informatie over wedden op voetbal en selecteer hieronder eerst je leeftijd.

Het uitschakelen van de checkbox weigert je toegang tot deze website. De gekozen leeftijd dient naar waarheid te zijn ingevuld. Je bevestigt bewust te zijn van de risico’s bij deelname aan kansspelen en dat u momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.