captain-odds-18-plus
captain-odds-18-plus

bookmaker zonder cruks

Bookmaker zonder Cruks

Is het eigenlijk toegestaan om te spelen bij een bookmaker zonder CRUKS? Het is een vraag die actueel is, omdat steeds meer mensen een gokje lijken te willen wagen in een dergelijk ‘vrije bookmaker’. Het is volgens hen leuker om te spelen bij een bookmaker zonder CRUKS omdat er minder overheidsinmenging is. Toch is dit niet altijd aan te raden. We gaan het hieronder uitgebreid behandelen.

Veilig wedden

De Nederlandse Kansspelautoriteit (de KSA) wil dat het gokken in Nederland op een veilige manier gebeurt, zodat klanten kunnen genieten van het gokken zonder dat ze erdoor in de problemen worden gebracht. Daarom zijn er allerlei elementen in de kansspelwet meegenomen die het gokken voor klanten veiliger moeten maken. Eén van die aspecten is het instellen van het CRUKS.

Wat is het CRUKS?

De term is een vrij simpele afkorting van de term ‘Centraal Register Uitsluiting Kansspelen’. Als je wilt stoppen met gokken, dan kun je je laten opnemen in dit register en is het niet meer mogelijk om te spelen in officiële bookmakers in Nederland, bookmakers met een vergunning. Spelen bij een bookmaker zonder CRUKS is in Nederland verboden en wie het wel doet riskeert een boete van maar liefst € 8700,- en in sommige gevallen zelfs een strafblad.

Is CRUKS omzeilen legaal?

Het is dus niet legaal om bij een bookmaker te spelen waar geen aansluiting is met het centrale register. Om die reden is het ook volgens de Nederlandse overheid illegaal om in een buitenlands bookmaker te spelen vanuit Nederland. Mensen die aan zelfuitsluiting hebben gedaan en dus geweerd worden uit Nederlandse bookmakers krijgen daar soms spijt van en proberen het CRUKS te omzeilen. We raden mensen af om dit te doen.

Hoelang moet ik wachten?

Heb je een periode van zelfuitsluiting aangevraagd bij het centrale register? Dan is het niet mogelijk om die te annuleren. De minimale uitsluiting, die ook wel een afkoelingsperiode wordt genoemd, is zes maanden. Daarna kun je weer online gokken. Het is dus niet mogelijk om je inschrijving bij CRUKS te annuleren. Het is beter om hulp te zoeken bij instanties die je van een gokverslaving af kunnen helpen.

Is anoniem gokken mogelijk?

Een deel van de Nederlandse bevolking voelt zich niet heel erg aangetrokken tot legale bookmakers omdat die onder bepaalde regels staan. In de spellen mag je bijvoorbeeld geen Free Spins bijkopen en ook de ‘autoplay’ knop is in Nederland niet toegestaan. Denk je dat het mogelijk is om anoniem te gokken en de regels van de overheid te omzeilen, dan kan je weleens bedrogen uitkomen. Als je verslaafd raakt, is er niemand die je kan helpen. Juist om die reden zijn er regels in Nederland om de klant te beschermen.

Bookmaker zonder Cruks – Captain Odds raadt het af!

bookmaker zonder cruks

Bookmaker zonder Cruks – Captain Odds raadt het af!

Nadelen van bookmaker zonder CRUKS?

Bookmakers die niet aangesloten zijn bij het Centrale Register zijn voor de Nederlandse overheid illegaal. We zien grote gevaren bij het spelen bij een bookmaker zonder aansluiting bij het CRUKS.

 

– Er is geen controle – hoewel het voor sommigen prachtig lijkt om te spelen bij een bookmaker zonder CRUKS, is het in de praktijk niet wijs. Spellen worden niet getest op betrouwbaarheid en je kunt niets doen als de winst niet wordt uitbetaald.

 

– Er is geen steun – wil je jouw geld opnemen van je account maar wordt het maar niet overgemaakt naar je bankrekening, dan weet je bij een bookmaker zonder CRUKS niet wat je moet doen. Soms is er niet eens een klantenservice.

 

– Er is geen hulp – heb je problemen met bookmakers die niet zijn aangesloten bij het centrale register, dan kan je in Nederland geen rechtshulp krijgen. Sterker nog, je riskeert een boete en zelfs een strafblad.

 

– Er is geen bescherming – ben je verslaafd en speel je bij een bookmaker zonder CRUKS, dan kan je niet rekenen op bescherming. Een illegaal bookmaker zal je echt niet helpen om van je verslaving af te komen, maar gebruiken je als melkkoe.

Symptomen van een gokverslaving

Het is soms voor mensen met een gokprobleem of -verslaving moeilijk om dat bij zichzelf te ontdekken. Mensen die verslaafd raken, kunnen zichzelf vaak niet meer controleren en gaan daarom geld lenen. Vervolgens komen ze in de schulden en na een verlies gaan ze juist meer gokken in de hoop dat er ‘nu wel een winst’ wordt gemaakt, waarmee ze de schulden weer kunnen dekken.

Conclusie – legaal spelen

De voordelen van CRUKS wegen erg sterk op tegen de nadelen ervan. Uiteraard wil je dat de overheid zich niet bemoeit met je leven, maar op het gebied van gokken is dat niet wijs. Het is een bezigheid die heel verslavend is en potentieel grote financiële en zelfs relationele problemen kan veroorzaken. Lang niet iedereen kan zich sterk houden bij het online gokken. Speel dus gewoon bij een bookmaker met een aansluiting bij het CRUKS. Speel gewoon legaal.

top 5

free bets

Betnation
Betnation

€30 free bet

ComeOn
ComeOn

€50 free bet

BetMGM
BetMGM

€50 free bet

Unibet
Unibet

€50 free bet

Circus
Circus

€250 free bet

top 5

bookmakers

4,8 rating
Welkomstbonus €50
4,5 rating
Welkomstbonus €30
5,0 rating
Welkomstbonus €50
5,0 rating
Welkomstbonus €50
4,8 rating
Hoge welkomstbonus
captain-odds-logo

Wat is jouw leeftijd?

Help ons bij het verantwoordelijk tonen van informatie over wedden op voetbal en selecteer hieronder eerst je leeftijd.

Het uitschakelen van de checkbox weigert je toegang tot deze website. De gekozen leeftijd dient naar waarheid te zijn ingevuld. Je bevestigt bewust te zijn van de risico’s bij deelname aan kansspelen en dat u momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.