captain-odds-18-plus
captain-odds-18-plus

Value betting

16/04/2023

.

Laatste update: 03/05/2024

Wat is een value bet?

Een veel voorkomende term binnen het betting landschap is value. Maar wat is value nou precies, waar komt de term vandaan en waarom is het spelen van weddenschappen met value belangrijk? Dat leggen we uit op deze pagina.

De basis voor een value bet

Om te beginnen is het goed om te weten wat een odd is. Letterlijk vertaald naar het Nederlands betekent het ‘kans’. Een odd weerspiegelt de kans dat iets gebeurt of een weddenschap uitkomt. Als je dit voor jezelf inzichtelijker wil maken en naar procenten wil omrekenen, dan deel je 100 door de odd, oftewel 100/odd. Zo weerspiegelt een odd van 2.00 een kans van 50% en een odd van 1.64 (100/1.64) een kans van 61% dat de weddenschap uitkomt.

Maar wat is een value bet nu precies?

Value betekent dat je een weddenschap tegen een hogere odd kunt spelen dan de daadwerkelijke kans dat iets gebeurt of uitkomt. Laten we dit verder bekijken aan de hand van kop of munt. De kans dat het kop of munt wordt is 50%, oftewel een odd van 2.00. Kun je deze ‘weddenschap’ spelen tegen een odd van 2.01, dan ontvang je value op deze weddenschap en spreken we van een value bet.

 

In de praktijk zal een bookmaker hiervoor nooit een odd van 2.00 aanbieden. Bookmakers hebben onderaan de streep één doel, namelijk winst maken. Op het moment dat ze deze weddenschap aanbieden voor 2.00 spelen ze op lange termijn quitte. Een bookmaker zal in dit geval een odd rond de 1.90 aanbieden, wat de uiteindelijke winstmarge is. De illustratie hieronder laat in procenten zien hoeveel de odd meer of minder oplevert op lange termijn.

 

In de illustratie zie je ook terug dat als je een ‘50% kans bet’ (zoals bijvoorbeeld kop of munt) tegen odds van 1.80 speelt, je op lange termijn 0% kans hebt om iets te winnen. Je zal op lange termijn zelfs gemiddeld 10% verliezen. Ook zie je dat als je steeds tegen een odd van 2.30 weet te spelen, het na 1000 keer spelen al zeker is dat je winst hebt en je rendement uiteindelijk rond de 15% zal zijn.

Wat is een value bet? We leggen het uit op deze pagina! 

value bet

Wat is een value bet? We leggen het uit op deze pagina! 

Wanneer heeft een weddenschap value?

Om te kunnen bepalen of een weddenschap value heeft dien je te weten wat de ‘fair odd’ is. De fair odd is de eerlijke odd/kans dat een weddenschap uitkomt. Dit klinkt simpel, al is het in de praktijk niet zo makkelijk om daarachter te komen.

 

Om erachter te komen wat de fair odd is, kun je kijken naar statistieken van een team of speler, naar de odds die andere bookmakers aanbieden voor die specifieke weddenschap of de odd checken bij Pinnacle incl. (2 tot 5%) winstmarge. Op basis van de uitkomst van deze research kun je bepalen of de weddenschap value heeft of niet.

Wedtips met value door betting experts

Zoals uitgelegd is het vinden van weddenschappen met value niet gemakkelijk. Het kost tijd en je dient een goed beeld te hebben van alle achtergrondinformatie. Om de community verder te helpen doen de betting experts bij Captain Odds dagelijks research naar de beste weddenschappen en delen we value wedtips via de website, social media, Discord en Telegram.

 

Ben je nieuwsgierig geworden naar hoe we te werk gaan bij het samenstellen van deze weddenschappen? Check dat de wedtips pagina, hier staat o.a. alles uitgelegd over Pinnacle odds, under lines bij weddenschappen en fouten van bookmakers.

Direct gebruik maken van wedtips via Telegram?

Het verslaan van bookmakers is een grote uitdaging. Uit onderzoek blijkt dat (maar !) 2% van de spelers die weddenschappen plaatsen uiteindelijk winstgevend zijn. Dit is in onze optiek veel te laag en dagelijks werken we aan voetbal voorspellingen met value of hier verandering in te brengen!

 

De value bets worden zorgvuldig door onze betting experts samengesteld en gedeeld via onze social mediakanalen, Discord en Telegram. Gezien veel mensen in de huidige tijd gebruik maken Telegram, delen we hier dagelijks meerdere value bets. Join us vandaag nog via onderstaande button!

Wat biedt Captain Odds nog meer?

Op zoek naar meer informatie over weddenschappen? Je vindt het allemaal op dit platform! Denk hierbij aan relevante informatie over wedtips, hoe wij zelf te werk gaan met wedden op voetbal en bij welke bookmakers je veilig kunt spelen en gebruik kunt maken van free bets.

 

Naast de content over weddenschappen bestaat het team van Captain Odds uit een aantal betting experts die dagelijks odds vergelijken bij verschillende bookmakers. De inzichten die hierbij worden verzameld worden gebruikt voor het opstellingen van wedtips met value. 

Picture of Leo van Dijk
Leo van Dijk
Als voetballiefhebber en ervaren wed-expert, heeft Leo diepgaande kennis van wedden op voetbal. De passie voor voetbal begon in zijn jeugd en dit heeft zich ontwikkeld tot een expert binnen het betting landschap. Met zijn kennis en enthousiasme deelt hij waardevolle informatie en advies binnen de voetbalwedden community.
top 5

bonussen

LeoVegas
LeoVegas

€50 free bet

Unibet
Unibet

€50 free bet

Circus
Circus

€250 free bet

Bet365
Bet365

Top free bet

Jacks
Jacks

€100 free bet

top 5

bookmakers

4,5 rating
Welkomstbonus van €50
5,0 rating
Welkomstbonus €50
4,8 rating
Hoge welkomstbonus
4,5 rating
Welkomstbonus €100
4,5 rating
Welkomstbonus €50,-
captain-odds-logo

Wat is jouw leeftijd?

Help ons bij het verantwoordelijk tonen van informatie over wedden op voetbal en selecteer hieronder eerst je leeftijd.

Het uitschakelen van de checkbox weigert je toegang tot deze website. De gekozen leeftijd dient naar waarheid te zijn ingevuld. Je bevestigt bewust te zijn van de risico’s bij deelname aan kansspelen en dat u momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.