captain-odds-18-plus
captain-odds-18-plus

Odds vergelijken

30/11/2021

.

Laatste update: 03/05/2024

Odds vergelijken bij Captain Odds

De odd bepaalt de waarde van een weddenschap en het mogelijke winbedrag. Gezien bookmakers verschillende berekeningen hanteren om odds te bepalen kunnen odds nogal verschillen per bookmaker.

 

Odds vergelijken bij verschillende bookmakers kan interessante inzichten geven, bijvoorbeeld welke bookmaker structureel hoge odds aanbiedt voor voetbal weddenschappen.

Wat is odds vergelijken?

Laten we beginnen met een korte uitleg over de odds. De term odds komt over vanuit Engeland en vertaald naar het Nederlands betekent het ‘kansen’. Wanneer we het vervolgens hebben over wedden op voetbal, dan geeft de odd weer wat de kans is dat een weddenschap slaagt.

 

De rol van de bookmakers is hierbij erg belangrijk, een bookmaker bepaalt namelijk de hoogte van de odds. Bookmakers hebben de beschikking over een schat aan historische en actuele data en na het goed analyseren van deze data kunnen zij een goede inschatting maken van het resultaat van een weddenschap en vervolgens de odds bepalen.

Hoe bookmakers te werk gaan bij het bepalen van odds

Het bepalen van odds kan een tijdrovend proces zijn voor bookmakers en dat komt met name door het grote aantal weddenschappen wat een bookmaker dagelijks aanbiedt. Elke odd dient zorgvuldig te worden bepaald om 2 redenen; de odd dient interessant te zijn voor spelers, anders wordt er niet ingezet op de weddenschap en het moet aansluiten bij de doelstellingen van de bookmaker en dat is op lange termijn winst maken.

 

Om een goede balans te vinden tussen het creëren van interessante odds en winst maken hebben bookmakers een heel team aan specialisten in dienst om dit proces in goede banen te leiden. Deze specialisten hebben toegang tot een schat aan historische en actuele data en daarmee stellen zij de hoogte van de odds samen.

Waarom is odds vergelijken verstandig?

Inmiddels hebben we meer dan 10 bookmakers in Nederland met een licentie van de Ksa, wat betekent dat zij legaal sportweddenschappen mogen aanbieden. Veel van deze bookmakers hanteren een eigen manier van odds bepalen en dit zorgt er in de praktijk voor dat veel bookmakers verschillende odds bieden voor een specifieke weddenschap.

 

Op het moment dat je kritisch kijkt naar de hoogte van de odds, dan kan dit je op lange termijn helpen om meer waarde uit je weddenschappen te halen. Een simpele rekensom geeft weer wat het kan betekenen om de ‘hoogst mogelijke odd’ op een specifieke weddenschap te spelen. 

 

– Op het moment dat je een weddenschap plaatst met 100 Euro op een odd van 1.70 dan krijg je daar bij het succesvol afsluiten van de weddenschap 170 Euro voor terug.

 

– Speel je dezelfde weddenschap bij een andere bookmaker voor odd van 1.80, dan krijg je daar vervolgens bij het succesvol afsluiten van de weddenschap 180 Euro voor terug. Bij één weddenschap gaat het om 10 Euro, daar zullen de meesten van ons niet heel enthousiast van worden.

 

Al gaat het bij het spelen van meerdere weddenschappen al snel over hogere bedragen, bij 10 weddenschappen is het verschil al 100 Euro en bij 100 weddenschappen is je mogelijke extra winst zelfs 1000 Euro.

 

Dit is precies de reden dat het spelen van hoge odds je op lange termijn gaat helpen om het maximale uit je weddenschappen te halen. De betting specialisten bij Captain Odds doen dagelijks research naar de beste odds voor een specifieke weddenschap die zij willen spelen en zetten de weddenschap vervolgens in bij de bookmaker met de hoogste odd. 

 

Ons advies is dan ook; maak een account aan bij alle in Nederland beschikbare bookmakers en ga odds vergelijken!

 

Je vindt alle bookmakers met een licentie voor de Nederlandse markt op de bookmakers pagina.

Voorbeeld odds vergelijken

Om het nut van odds vergelijken nog iets duidelijker te maken hebben zie je in onderstaand voorbeeld welke odds een bookmaker biedt voor een specifieke weddenschap voor een wedstrijd in de Premier League.

 

In dit voorbeeld hebben we de wedstrijd Chelsea tegen Tottenham gepakt in combinatie met de weddenschap ‘over 2,5 goal in de wedstrijd’ en onderzocht welke odds de verschillende bookmakers bieden voor deze specifieke weddenschap. En de verschillen zijn aanzienlijk! 

Wanneer je deze weddenschap bij Jack’s speelt met 100 Euro inleg, dan krijg je bij succes 191 Euro uitgekeerd. Speel je de weddenschap bij Circus, dan krijg je bij succes 175 Euro uitgekeerd. Een verschil van 16 Euro op één weddenschap. Reken maar uit wat dit betekent als je dagelijks meerdere weddenschappen speelt.

Voorbeeld odds vergelijken

voorbeeld odds vergelijken

Voorbeeld odds vergelijken

De rol van Captain Odds

Veel online bookmakers hebben een eigen systeem en werkwijze om odds te bepalen en dit zorgt ervoor dat odds per bookmaker flink kunnen verschillen. Bij Captain Odds wordt dagelijks onderzoek gedaan naar interessante weddenschappen en welke bookmaker de hoogste odd biedt voor een specifieke weddenschap.

 

Gezien er flink wat tijd kan zitten in goed onderzoek en we weten dat niet iedereen deze tijd heeft, worden de meest interessante weddenschappen en odds gedeeld via dit platform als voorbeschouwingen inclusief voetbal voorspellingen en wedtips met hoge value via social media. Op deze manier kunnen de leden van onze community gratis gebruik maken van deze goed geanalyseerde weddenschappen. Doe er je voordeel mee!

Bij Captain Odds raden we aan om odds bij verschillende bookmakers te vergelijken.

odds vergelijken

Bij Captain Odds raden we aan om odds bij verschillende bookmakers te vergelijken.

Voetbal voorspellingen bij Captain Odds

Odds vergelijken is verstandig om te doen gezien voetbal odds op specifieke weddenschappen nogal kunnen verschillen per bookmaker en het spelen van hoge odds levert daarnaast ook meer op. Om odds vergelijken in de toekomst een stuk makkelijker voor je te maken, werken we momenteel aan een nieuwe tool die beschikbaar komt op ons platform.

 

Met deze tool wordt het in de toekomst mogelijk om heel snel en gemakkelijk te zien welke bookmaker de beste odd biedt voor een specifieke weddenschap. Op deze manier hoef je niet zelf alle bookmakers langs te gaan. Captain Odds doet het werk voor je!

Toekomst odds vergelijken

Odds vergelijken is verstandig om te doen gezien voetbal odds op specifieke weddenschappen nogal kunnen verschillen per bookmaker en het spelen van hoge odds levert daarnaast ook meer op. Om odds vergelijken in de toekomst een stuk makkelijker voor je te maken, werken we momenteel aan een nieuwe tool die beschikbaar komt op ons platform.

 

Met deze tool wordt het in de toekomst mogelijk om heel snel en gemakkelijk te zien welke bookmaker de beste odd biedt voor een specifieke weddenschap. Op deze manier hoef je niet zelf alle bookmakers langs te gaan. Captain Odds doet het werk voor je!

Tip van Captain Odds

Sinds de wetgeving voor kansspelen (Wet Kansspelen op Afstand) is aangepast per 1 oktober 2021 zijn er veel nieuwe bookmakers toegetreden tot de Nederlandse markt. Voor deze periode was TOTO de enige online bookmaker waar je legaal je weddenschappen kon plaatsen.

 

De komst van deze nieuwe online bookmakers is voor spelers van weddenschappen erg interessant geweest gezien elke bookmaker een eigen berekening hanteert om odds te bepalen. Odds vergelijken bij verschillende bookmakers kan interessante inzichten geven en extra waarde opleveren. 

 

De komst van veel nieuwe bookmakers heeft er ook voor gezorgd dat de onderlinge concurrentie groter is geworden en bookmakers er alles aan doen om nieuwe spelers te werven door het bieden van een interessante bookmaker bonus voor nieuwe spelers of free bets voor bestaande spelers. Check geregeld de mogelijkheden bij een bookmaker en profiteer daar van!

Captain Odds social media

Dagelijks doen we bij Captain Odds research naar de leukste sportwedstrijden en de beste weddenschappen. Wil je op de hoogte blijven van al onze updates? Volg ons dan via de volgende buttons of de icoontjes onderaan de pagina → FacebookTwitterInstagram

Picture of Leo van Dijk
Leo van Dijk
Als voetballiefhebber en ervaren wed-expert, heeft Leo diepgaande kennis van wedden op voetbal. De passie voor voetbal begon in zijn jeugd en dit heeft zich ontwikkeld tot een expert binnen het betting landschap. Met zijn kennis en enthousiasme deelt hij waardevolle informatie en advies binnen de voetbalwedden community.
top 5

bonussen

LeoVegas
LeoVegas

€50 free bet

Unibet
Unibet

€50 free bet

Circus
Circus

€250 free bet

Bet365
Bet365

Top free bet

Jacks
Jacks

€100 free bet

top 5

bookmakers

4,5 rating
Welkomstbonus van €50
5,0 rating
Welkomstbonus €50
4,8 rating
Hoge welkomstbonus
4,5 rating
Welkomstbonus €100
4,5 rating
Welkomstbonus €50,-
captain-odds-logo

Wat is jouw leeftijd?

Help ons bij het verantwoordelijk tonen van informatie over wedden op voetbal en selecteer hieronder eerst je leeftijd.

Het uitschakelen van de checkbox weigert je toegang tot deze website. De gekozen leeftijd dient naar waarheid te zijn ingevuld. Je bevestigt bewust te zijn van de risico’s bij deelname aan kansspelen en dat u momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.