captain-odds-18-plus
captain-odds-18-plus

Wedden op EK 2024

13/05/2024

.

Laatste update: 17/05/2024

Wedden op EK 2024 in Duitsland

De nationale en internationale clubcompetities lopen langzaam maar zeker op zijn eind. Dat betekent dat het Europees kampioenschap voetbal 2024 steeds dichterbij komt. Van 14 juni tot en met 14 juli maken 24 landen jacht op de Europese titel. Welk land wordt de opvolger van Italië? Captain Odds laat graag zijn licht schijnen over de mogelijkheden om op het EK te wedden.

Op het Europees Kampioenschap spelen 24 landen mee in de groepsfase. Deze landen zijn verdeeld over zes poules van elk vier landen. Elk land speelt eenmaal tegen ieder ander land in de groep. De nummers 1 en 2 uit elke poule plaatsen zich sowieso voor de achtste finales. Vier van de zes nummers drie gaan ook door. We nemen na de poulefase dus afscheid van slechts zes landen.

 

De achtste finales worden vervolgens via een vooraf bepaald schema afgewerkt. De nummers 1 en 2 uit iedere poule komen aan de andere kant van het speelschema terecht. Deze teams kunnen elkaar dan pas in de finale weer treffen. De vier beste nummers drie worden eerlijk over de vrijgekomen plaatsen verdeeld.

 

Vanaf de achtste finales worden de wedstrijden volgens het knock-out principe gespeeld. Ieder land dat – al dan niet na verlenging en strafschoppen – het onderspit delft, moet het toernooi verlaten. Uiteindelijk bereiken twee landen de finale. Deze wordt op zondag 14 juli 2024 in Berlijn gespeeld.

Wedden op EK 2024: de outright weddenschappen

De eerste weddenschap die Captain Odds wil bespreken, zijn de weddenschappen die afgesloten kunnen worden op het hele toernooi. Dit zijn de outright weddenschappen. Je kunt nu al inzetten op het land dat volgens jou de meeste kans maakt op de Europese titel. Ook kun je wedden op de landen die de finale gaan halen.

 

Dat zijn echter niet de enige outright weddenschappen die geplaatst kunnen worden. Ook het voorspellen van de topscorer van het toernooi en de speler die de meeste assists gaat geven, is al in te zetten.

 

Een bijzondere outright weddenschappen die in de sportsbooks van Kambi aangeboden wordt, is het voorspellen uit welke poule de Europees kampioen afkomstig is. Een inzet op poule D is dus niet alleen een inzet op een Europese titel voor Frankrijk – één van de favorieten -, maar ook op een mogelijke titel voor ons eigen Oranje.

Wedden op het EK 2024 in Duitsland doe je samen bij Captain Odds! 

Wedden op het EK 2024 in Duitsland

Wedden op het EK 2024 in Duitsland doe je samen bij Captain Odds! 

Wedden op eindstand in de groepsfase

Outright weddenschappen die iets minder ver in het toernooi al gewonnen kunnen worden, zijn de weddenschappen op de winnaar van elk van de zes poules. Naast het correct voorspellen van het land dat als poulewinnaar naar de achtste finale gaat, kan er ook ingezet worden op welke landen bij de top-2 in een poule eindigen en welk land er laatste gaat worden in een poule.

Wedden op EK 2024 groepswedstrijden

Behalve op de eindstanden in de groep en welke landen doorgaan naar de knock-outfase, kunnen er in de eerste fase van het toernooi natuurlijk ook weddenschappen geplaatst worden op de wedstrijden die gespeeld worden. Hierbij maakt Captain Odds een onderscheid tussen weddenschappen op het resultaat van een wedstrijd en weddenschappen op gebeurtenissen in een wedstrijd.

Weddenschappen op het resultaat

Weddenschappen op het resultaat van een wedstrijd zijn bijvoorbeeld:

– 1X2 weddenschap

– Dubbele kans weddenschap

– Draw No Bet weddenschap

– Handicap weddenschap

– Ruststand/Eindstand

– Weddenschappen op het resultaat van de eerste of tweede helft

 

Dit zijn weddenschappen die na het laatste fluitsignaal direct geverifieerd en afgewikkeld kunnen worden. Het zijn tastbare weddenschappen waarbij het wie of wat niet zo veel uitmaakt.

Weddenschap op gebeurtenissen in een wedstrijd

Deze weddenschappen worden ook wel weddenschappen op statistieken of karakteristieken genoemd. Hierbij maakt het wie of wat wel uit. Denk hierbij aan weddenschappen als:

– Doelpuntenmaker

– Aantal schoten (op doel)

– Assist

– Percentage balbezit

– Meer/minder dan doelpunten

 

Deze weddenschappen kunnen gewonnen worden zonder dat het resultaat van een wedstrijd van invloed is op de uitkomst. Als je inzet op de weddenschap Memphis Depay scoort tenminste twee doelpunten bij de EK-wedstrijd Polen – Nederland, is het enige dat van belang is dat Depay minstens twee keer het net laat bollen. Of de wedstrijd nu eindigt in 0-2, 2-2 of 5-3 voor Polen, maakt niet uit.

 

Op elke wedstrijd in de groepsfase van het EK zijn deze weddenschappen te plaatsen. Per wedstrijd zullen er meer dan 150 weddenschappen beschikbaar zijn. Dat is op het moment van schrijven van dit artikel (13 mei 2024) nog niet het geval. Dat komt doordat veel weddenschappen op spelers zoals doelpuntenmaker nog ontbreken. Deze weddenschappen kunnen pas door de bookmaker worden toegevoegd als de bondscoaches van de diverse landen hun definitieve selecties bekend gemaakt hebben.

Wedden op EK 2024 knock-outfase

Op het Europees kampioenschap 2024 worden er in totaal 51 wedstrijden gespeeld. Verreweg de meeste wedstrijden worden gespeeld in de groepsfase. Na de laatste groepswedstrijd staat de teller al 36 gespeelde wedstrijden.

 

Dat betekent dat er in de knock-outfase nog 15 wedstrijden gespeeld worden. Acht van die wedstrijden worden gespeeld in de achtste finale. Daarna volgen nog vier kwartfinales en twee halve finales voordat op 14 juli de finale gespeeld wordt.

 

Weddenschappen op deze wedstrijden staan nog niet in het aanbod van de bookmakers. Eerst moeten alle landen die zich plaatsen voor deze laatste fase van het toernooi bekend zijn. De odds voor de wedstrijden na de groepsfase zullen dus ook pas na de laatste speelronde in de diverse groepen gepubliceerd gaan worden.

Wedden op EK 2024 - de favorieten

Captain Odds laat tot besluit van dit artikel zijn licht schijnen over de favorieten voor de Europese titel. Bij de bookmakers is dit de top-3 aan kanshebbers op Europees goud:

1. Engeland (odds 4.25 bij Unibet))

2. Frankrijk (odds 4.50 bij LeoVegas)

3. Duitsland (odds 7.00 bij JACKS.NL)

 

Captain Odds kan deze positie voor de favorieten begrijpen. Engeland was verliezend finalist van het vorige EK en beschikt met Harry Kane, Jude Bellingham en Declan Rice over enkele van de beste spelers op hun positie in Europa. Frankrijk is verliezend finalist van het meest recente WK en kan voor de Europese titel gaan. Het Nederlands Elftal weet uit de kwalificatiereeks hoe sterk dit Frankrijk is.

 

Duitsland heeft een bijzonder matige periode achter de rug, maar herstelt zich onder de nieuwe bondscoach Julian Nagelsmann snel en is in eigen land zeker een factor om rekening mee te houden.

 

Over de kansen van het Nederlands Elftal is Captain Odds realistisch. De kans dat Oranje Europees Kampioen gaat worden is niet zo groot. Oranje zal hoogstwaarschijnlijk de winst in de poule aan Frankrijk moeten laten. Daardoor komt het in de knock-outfase aan dezelfde kant in het schema als Duitsland en Engeland, de verwachte winnaars van poules A en D. Dat maakt de kans om de finale te bereiken een stuk kleiner.

Wedden op EK 2024 - de verrassing

Welk land gaat verrassen op het EK? Captain Odds denkt dat dit Kroatië wordt. Kroatië werd op het afgelopen WK derde. Ook haalde het land de finale van de Nations League in 2023. Het EK 2024 kan weleens het toernooi worden waarop Kroatië er met de hoofdprijs vandoor gaat. Het laatste kunstje van Luka Modric kan best eens zijn finest hour worden. Bij de bookmaker kun je een mooie winst maken door op Kroatië in te zetten als nieuwe Europees kampioen. De odds staan bij LeoVegas op 41.00.

top 5

bonussen

LeoVegas
LeoVegas

€50 free bet

Unibet
Unibet

€50 free bet

Circus
Circus

€250 free bet

Bet365
Bet365

Top free bet

Jacks
Jacks

€100 free bet

top 5

bookmakers

4,5 rating
Welkomstbonus van €50
5,0 rating
Welkomstbonus €50
4,8 rating
Hoge welkomstbonus
4,5 rating
Welkomstbonus €100
4,5 rating
Welkomstbonus €50,-
captain-odds-logo

Wat is jouw leeftijd?

Help ons bij het verantwoordelijk tonen van informatie over wedden op voetbal en selecteer hieronder eerst je leeftijd.

Het uitschakelen van de checkbox weigert je toegang tot deze website. De gekozen leeftijd dient naar waarheid te zijn ingevuld. Je bevestigt bewust te zijn van de risico’s bij deelname aan kansspelen en dat u momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.