captain-odds-18-plus
captain-odds-18-plus
Fiorentina staat na de Conference League finale van vorig seizoen opnieuw in de eindstrijd
29 mei 2024
21:00
Conference league beker

Het Italiaanse Fiorentina heeft voor het tweede seizoen op rij de finale van de Europa Conference League weten te bereiken. Vorig seizoen werd er in extremis verloren van het Engelse West Ham United. Dit seizoen treffen de Italianen het Griekse Olympiakos in de eindstrijd.

Tijd voor revanche

Ze zijn er in Florence nog lang ziek van geweest. De treffer van Jarrod Bowen in de 90ste minuut van de Conference League finale kwam als een mokerslag binnen bij alles en iedereen die Fiorentina een warm hart toedraagt.

 

Dit seizoen kunnen de Italianen sportieve revanche nemen. De club wist zich na een lang toernooi opnieuw voor de finale te kwalificeren. Daartoe had om te beginnen een mazzeltje nodig. Fiorentina eindigde vorig seizoen op de achtste plaats in de Serie A en had eigenlijk geen startrecht. Doordat Juventus echter uitgesloten werd van Europees voetbal, ging dat ticket naar Fiorentina.

 

In de groepsfase rekenden de Italianen ongeslagen af met het Belgische Racing Genk, het Hongaarse Ferencvaros en FK Čukarički uit Servië. In de knock-outfase volgden Maccabi Haifa, Viktoria Plzen en opnieuw een Belgische tegenstander in de vorm van Club Brugge.

Jacks bonus

Jacks.nl

Welkomstbonus €60 Free Bet

4.5

4.5
4.5/5

Weet Olympiakos geschiedenis te schrijven?

Tegenstander Olympiakos bereikte als tweede Griekse club ooit de finale van een Europees clubtoernooi. In 1971 verloor Panathinaikos de finale van de Europa Cup 1 van Ajax. Daarna moesten de Griekse voetbalsupporters tot dit seizoen wachten op een nieuwe finale. Saillant detail is dat de finale wordt gespeeld in het Griekse Athene. Uitgerekend in het stadion van aartsrivaal AEK Athene kan Olympiakos een gooi naar Europese glorie gaan doen.

 

De Grieken zijn niet te onderschatten. In de halve finale werd topfavoriet Aston Villa immers overtuigend uitgeschakeld. In Birmingham werd het 2-4, de return in Piraeus werd met 2-0 gewonnen. Grote man aan de kant van Olympiakos is de Marokkaanse spits Ayoub El Kaabi. In de Griekse competitie scoorde El Kaabi dit seizoen 15 treffers in 21 wedstrijden. In Europa is hij goed voor 18 treffers in zestien duels verdeeld over de Europa League en de Conference League.

Captain Odds’ visie op de finale

Fiorentina is gebrand op sportieve revanche, maar er zijn duidelijk aanwijsbare redenen om Olympiakos tot favoriet voor deze finale te bestempelen. In tegenstelling tot Fiorentina is Olympiakos een echte topclub, die jaarlijks meestrijdt om de Griekse titel. Daarnaast hebben de Grieken een spits die gemakkelijk het net vindt en het thuisvoordeel. Zie onderstaand de bijbehorende wedtips voor deze wedstrijd. Succes!

Jacks bonus

Wint de competitie: Olympiakos

*Odds op moment van research
Jacks bonus

Ayoub El Kaabi scoort: Ja

*Odds op moment van research
Jacks bonus

Meer dan 2.5 doelpunten

*Odds op moment van research

top 5 bonussen

BetMGM
BetMGM

€50 free bet

Unibet
Unibet

€50 free bet

Circus
Circus

€250 free bet

Bet365
Bet365

Top free bet

Jacks
Jacks

€100 free bet

meer previews

captain-odds-logo

Wat is jouw leeftijd?

Help ons bij het verantwoordelijk tonen van informatie over wedden op voetbal en selecteer hieronder eerst je leeftijd.

Het uitschakelen van de checkbox weigert je toegang tot deze website. De gekozen leeftijd dient naar waarheid te zijn ingevuld. Je bevestigt bewust te zijn van de risico’s bij deelname aan kansspelen en dat u momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.