captain-odds-18-plus
captain-odds-18-plus
Voor Feyenoord en Ajax staat voornamelijk de onderlinge prestige op het spel
7 april 2024
14:30
Eredivisie kampioen schaal

Feyenoord kan na het 0-0 gelijkspel tegen FC Volendam de prolongatie van de landstitel definitief uit het hoofd zetten. Omdat de voorsprong op de nummer 3 FC Twente ook negen punten bedraagt, kunnen de Rotterdammers de competitie probleemloos uitspelen. Al staat er tegen Ajax natuurlijk wel prestige op het spel.

Feyenoord en Ajax beide niet in vorm

Ajax kan nog niet freewheelend naar het einde van het seizoen toeleven. De Amsterdammers moeten om de play-offs om het laatste ticket voor de voorronde van de Conference League te vermijden minimaal vijfde worden.

 

Dan moet Ajax wel hopen dat Feyenoord de bekerfinale van NEC wint. Winnen de Nijmegenaren dan moet Ajax wel play-offs spelen als het vijfde wordt. De voorsprong van Ajax op de zesde plaats van datzelfde NEC is echter ook nog niet geruststellend. Na het 1-1 gelijkspel tegen Go Ahead Eagles staat Ajax slechts twee punten voor.

 

Feyenoord – Ajax is van oudsher dé klassieker van het Nederlandse voetbal. De eerste ontmoeting tussen deze clubs vond meer dan 100 jaar geleden plaats. Op 9 oktober 1921 stonden Feyenoord en Ajax aan de Kromme Zandweg in Rotterdam tegenover elkaar. De wedstrijd eindigde in 2-2.

 

De editie van dit jaar is een beetje van spanning ontdaan. Feyenoord zal met het wegvallen van Quilindschy Hartman, Gernot Trauner en keeper Justin Bijlow vooral achterin zuinig op de beschikbare spelers willen zijn. Met het oog op de bekerfinale kan Arne Slot het zich niet veroorloven nog meer defensief personeel in de lappenmand te zijn verdwijnen.

 

Ajax is de 0-4 nederlaag van eerder dit seizoen natuurlijk nog niet vergeten. Het door wangedrag van supporters verstoorde duel moest in twee etappes uitgespeeld worden, wat het voor Ajacieden allemaal nog net even wat pijnlijker maakte. Je zou kunnen denken dat Ajax uit is op revanche, maar de realiteit is dat John van ‘t Schip een tevreden coach is als er simpelweg niet verloren wordt.

 

De interim-trainer van de Amsterdammers moet ook zondag weer een legpuzzel maken. Door de afwezigheid van Brian Brobbey, Steven Berghuis en Jordan Henderson zal er weer geschoven moeten worden in het Amsterdamse elftal.

LeoVegas review

LeoVegas

Welkomstbonus €50 Free Bet*

4.8

4.8
4.8/5

Mijn verwachting voor deze wedstrijd

Feyenoord is zondag favoriet om de wedstrijd tegen de tobbende Amsterdammers te winnen, maar is zelf ook allerminst in vorm. Door het doelpuntloze gelijkspel in Volendam heeft het PSV weer meer in het zadel richting de landstitel geholpen. Als er zondag niet gewonnen wordt van Ajax, kunnen de felicitaties definitief naar Eindhoven.

 

Zoals gebruikelijk heb ik ook voor deze wedstrijd weer een aantal mooie odds en wedtips gevonden. Succes!

LeoVegas review

Gelijkspel

*Odds op moment van research
LeoVegas review

Beide teams scoren in 1e helft

*Odds op moment van research
Jacks bonus

Winst Feyenoord of Ajax

*OddsBoost voor nieuwe spelers (24+)
100.00

top 5 bonussen

LeoVegas
LeoVegas

€50 free bet

Unibet
Unibet

€50 free bet

Circus
Circus

€250 free bet

Bet365
Bet365

Top free bet

Jacks
Jacks

€100 free bet

meer previews

captain-odds-logo

Wat is jouw leeftijd?

Help ons bij het verantwoordelijk tonen van informatie over wedden op voetbal en selecteer hieronder eerst je leeftijd.

Het uitschakelen van de checkbox weigert je toegang tot deze website. De gekozen leeftijd dient naar waarheid te zijn ingevuld. Je bevestigt bewust te zijn van de risico’s bij deelname aan kansspelen en dat u momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.